Pirkanmaan Kokoomusnuoret

Liity

Keitä olemme?

Tervetuloa Pirkanmaan Kokoomusnuoriin! Olemme Kokoomusnuorten Pirkanmaan maakunnan alueella toimiva piirijärjestö.

Toimintamme on monimuotoista: järjestämme sekä formaaleja että vapaamuotoisempia poliittisia keskustelutilaisuuksia ja rentoja tapahtumia hauskanpitoon ja ihmisten tapaamiseen. Monissa tapahtumissamme vierailee yhteiskunnallisesti vaikutusvaltaisia henkilöitä, mm. kansanedustajia ja yritysjohtajia. Pirkanmaalaisena kokoomusnuorena pääset osallistumaan moninaisiin kokoomuspuolueen tapahtumiin sekä vaikuttamaan mm. Kokoomusnuorten liittokokouksessa ja Kokoomuksen puoluekokouksessa. Yhdistyksemme kuuluu sekä Kokoomuksen Nuorten Liittoon että Pirkanmaan Kokoomukseen.
Jäsenistömme on monimuotoinen ja jäseneksemme on tervetullut jokainen 15–29-vuotias! Jäseniämme toimii monissa tehtävissä kunnanvaltuustoista elinkeinoelämään. Tule mukaan ja tutustu meistä jokaiseen! Pääset tapaamaan valovoimaisia, yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneita vapauden puolustajia.

Hallitus 2023

Netta Tuomisto, puheenjohtaja
Mats Uotila, varapuheenjohtaja
Iida Aaltonen, taloudenhoitaja

Piirihallituksen varsinaiset jäsenetTapio Kolari, Patrick Itäniemi, Joona Paija, Niklas Ikonen, Otso Kaihlanen ja Mila Harra

Varajäsenet Kalle Koski, Viktoria Pogosova, Aaro Lehtoranta, Emma Aura ja Juho Mäenpää.

Yhteystiedot

Piiritoimisto

Pirkanmaan Kokoomuksen toimistolta tavoitat sekä ukkopiirin että nuorten työntekijät. Toimiston väen työhön kuuluu mm. Sinun neuvomisesi kaikissa mieltäsi askarruttavissa kokoomusnuoriin liittyvissä kysymyksissä.

Ole siis rohkeasti yhteydessä Sinua askarruttavissa asioissa!

Pirkanmaan Kokoomusnuoret ry
Kuninkaankatu 13 B
33210 TAMPERE

Pirkanmaan Kokoomus

Tuomisto Netta

Tuomisto Netta

Pirkanmaan Kokoomusnuorten puheenjohtaja

+358 45 6465243

Uotila Mats

Uotila Mats

Pirkanmaan Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja

mats.uotila@gmail.com

+358 45 641 6373

Hjelt Johanna

Hjelt Johanna

Järjestösuunnittelija, häirintäyhdyshenkilö

johanna.hjelt@kokoomusnuoret.fi

+358 44 318 0898

Piiri- ja paikallistoiminnan ja tapahtumien kehittäminen, jäsenrekisterin ylläpito ja jäsenyyteen liittyvät asiat

Vapauta kartta

Lukitse kartta

Pirkanmaan Kokoomusnuoret Instagramissa

Näin joulukuun ensimmäisenä perjantaina juhlimme Osta työtä Suomeen -päivää, jonka tarkoituksena on herättää ajatuksia omista kulutusvalinnoista, niiden vastuullisuudesta ja seurauksista. Samalla rohkaisemme yksittäistä kuluttajaa tekemään parhaansa suomalaisen työn tukemiseksi erilaisten muuttuvien ja haastavien tilanteiden keskellä.

Kokoomus ja Kokoomusnuoret ovat aina olleet suomalaisen työn vahvoja tukijoita, ja tänään seisomme täysin tämän päivän tavoitteiden takana. Joulun lähestyessä kehotamme erityisesti ottamaan kotimaisuuden huomioon kulutuspäätöksissä, sillä ostamalla kotimaisia tuotteita tai palveluita tuemme suoraan työpaikkojen säilymistä Suomessa! 💙🇫🇮 

#OstaTyötäSuomeen #Kokoomusnuoret #SuomalainenTyö
Hyvää kansainvälistä miestenpäivää! 💙

Vuosipäivän päätavoitteina on myönteisten miesroolimallien tuominen esille, miehiin kohdistuvan syrjimättömyyden edistäminen, sukupuolten välisten suhteiden ja tasa-arvon parantaminen, sekä maailman tekeminen turvallisemmaksi. Näitä tavotteita myös me kannatamme ja täten toivotammekin onnellista miestenpäivää kaikille miehille!
Ylen tuore presidentinvaaligallup julkaistiin tänään aamulla ja ehdokkaamme @alexstubb on noussut kärkisijalle 🤩💙 Kampanja on vasta aluillaan, mutta kansalta on jo tiedossa vahva tuki!

@kansallinenkokoomus 

#kokoomusnuoret #kokoomus #alex24
Tervetuloa juhlistamaan joulukuun alkua Kokoomusnuorten jouluglögeille tiistaina 5.12. klo 15 alkaen!

❤️💚🤍

Jouluglögit kerää yhteen kutsuvieraita, sidosryhmiä, kokoomusnuoria sekä muita politiikasta kiinnostuneita nuoria maistelemaan glögiä ja summaamaan kulunutta järjestövuotta.

Tapahtumassa on tarjolla glögiä sekä pientä purtavaa. Tapahtuma on maksuton, mutta ilmoittauduthan kuitenkin osallistujaksi Facebook-tapahtumassa (linkki biossa), niin osaaamme varata riittävästi tarjoiluja kaikille. Tapahtumapaikka on Kokoomusnuorten keskustoimisto, joka sijaitsee osoitteessa Töölönkatu 3, Helsinki. Tilojen esteettömyydestä voit kysellä tarkemmin tapahtuman järjestäjiltä.

Nähdään joulukuussa! 🎅🏼🎄
Kokoomusnuoret toivottaa onnellista isänpäivää! 💙

#kokoomusnuoret #isänpäivä
Kokoomusnuoret, PS-Nuoriso, RKP-nuoret ja KD nuoret: Velkaantuminen on nuorten tulevaisuudesta leikkaamista

Oppositiopuolueet SDP (@sosialidemokraatit), vasemmistoliitto (@vasemmisto) ja vihreät (@vihreat) jättivät tiistaina 7.11.2023 välikysymyksen nuoriin kohdistuvista leikkauksista. Kysymyksissä nostetaan esille muun muassa opiskelijoiden toimeentulo, työmarkkinauudistukset, lastensuojelun jälkihuolto, ensiasunnon ostajan verovapauden poisto, luonto- ja ilmastovelka, leikkausten vaikutusarviot sekä sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus. Hallituspuolueiden nuorisojärjestöt pitävät opposition nuoriin kohdistuvaa välikysymystä keppihevosena omien poliittisten tavoitteiden esille nostamiseen vailla aitoa huolta nuorista.

Yhteiskannanotto on luettavissa kokoomusnuoret.fi -sivuilla tai bion linkistä!
Suomessa on laissa kielletty raskaussyrjintä työpaikoilla, mutta samalla yritykset kohtaavat epätasaisesti jakautuvia vanhemmuudesta johtuvia kustannuksia. Yritykset saattavat epäröidä nuorten naisten palkkaamista, vaikka tasa-arvolaki kieltää raskauden perusteella tapahtuvan syrjinnän. Tämä aiheuttaa haasteita nykyisen lainsäädännön puitteissa.

Nykyjärjestelmässä valtio korvaa osan kustannuksista, mutta ei täysimääräisesti tai aina riittävän nopeasti. Tämä kansalaisaloite pyrkii siirtämään raskaudesta aiheutuvat kulut täysin valtion vastuulle. Tavoitteena on luoda oikeudenmukaisemmat työmarkkinat, parantaa työllisyyttä ja helpottaa yritysten toimintaa sekä mahdollisesti edistää syntyvyyttä.

Kiitämme tämän tärkeän kansalaisaloitteen tekijöitä, joiden joukosta löytyy myös ansioituneita kokoomusnuoria!

Myös Kokoomusnuorten kanta on se, että vanhemmuuden kustannuksia tulisi siirtää työnantajilta yhteiskunnalle sukupuolten työllisyysaseman yhdenvertaistamiseksi, ja sen takia kannustamme kaikkia allekirjoittamaan kansalaisaloitteen – linkki löytyy biosta!

#kokoomusnuoret #tasaarvo
Alkaako lyhyet päivät jo painaa? 🌨️ Näillä Kokoomusnuorten tapahtumilla saat valoa ja lämpöä pimeneviin päiviin ja iltoihin! ☀️❄️

#kokoomusnuoret
Kokoomusnuorten 90. liittokokouksen julkilausuma on julkaistu! 🇺🇦 

Kokoomusnuoret kokoontui Tampereella 3.–5.11.2023 liittokokouksessaan keskustelemaan liittokokouksen teeman – We Stand With Ukraine – mukaisesti ajankohtaisista ja kriittisistä aiheista.

Lue julkilausuma nettisivuilla kokoomusnuoret.fi tai biosta löytyvän linkin kautta! 🤩 #kokoomusnuoret #KNLliko
Kokoomusnuorten uudeksi puheenjohtajaksi on valittu kauniaislainen @bingatupamaki! 💐💙

Kokoomusnuorten uudeksi puheenjohtajaksi kaksivuotiskaudelle 2024–2025 on valittu Binga Tupamäki, 25, oikeustieteen maisteri Kauniaisista. Tupamäki valittiin tehtävään Kokoomusnuorten liittokokouksessa Tampereella lauantaina 4. marraskuuta 2023.

“Puheenjohtajakaudellani haluan ohjata Kokoomusnuorten poliittista antia syvällisemmäksi. Kokoomusnuorten ei tule tyytyä vain yksittäisiin kannanottoihin päivän trendikkäistä aiheista. Linjaamme on luotava pitkäjänteisesti: erityisesti tällä hallituskaudella oikeistolaista politiikkaa on puolustettava. Suomen vasemmistoperintö on niin syvänpunaista, että kokoomuksen maltillisetkin ehdotukset näyttävät radikaaleilta. Tavoitteena on liikuttaa keskivertosuomalaisenkin arvokarttaa oikealle.”, toteaa Kokoomusnuorten tuleva puheenjohtaja Binga Tupamäki.
Tänään juhlistamme YK:n päivän myötä maailmanlaajuista yhteistyötä, rauhaa ja kestävää kehitystä - asioita, jotka nykypäivänä ovat korostuneet äärimmäisen keskeisillä tavoilla. 

Yhdistyneet Kansakunnat on edelleen tärkeässä asemassa näiden arvojen edistämisessä ympäri maailmaa! 🌍💙
Tervetuloa tapahtumille! Ota itsellesi ylös nämä seuraavan kolmen viikon kohokohdat 🙌🏼

Marraskuun alussa pääsemme myös viettämään viikonloppua Kokoomusnuorten liittokokouksen merkeissä. Ilmoittautuminen on auki vielä torstaihin 19.10. asti! Katso lisätietoja liittokokouksesta ja sen ilmoittautumisesta osoitteessa kokoomusnuoret.fi/liittokokous (linkki myös biossa) 💙

#kokoomusnuoret #knl #tapahtumat
KANNANOTTO: Varainsiirtoverosta tulisi luopua kokonaan

"Hallitus tiedotti torstaina 12.10.2023 esittävänsä, että ensiasunnon ostajia koskeva vapautus varainsiirtoverosta poistettaisiin. Samalla varainsiirtoverokantoja alennettaisiin. Kokoomusnuoret pitää varainsiirtoveronalennusta hyvänä ensiaskeleena kohti varainsiirtoverosta luopumista, mutta ensiasunnon ostajien osalta asunnon hankkiminen muuttuu kalliimmaksi."

Kannanoton pääset lukemaan nettisivuilta kokoomusnuoret.fi tai bion linkistä! 📲
Tänään on kansainvälinen tyttöjen päivä – päivä, joka on omistettu voimaannuttamiselle, tasa-arvolle ja naisten ja tyttöjen oikeuksille maailmanlaajuisesti. Me Kokoomusnuoret seisomme vankkumatta näiden arvojen takana!

Me uskomme, että oikeudenmukainen yhteiskunta on sellainen, jossa jokaisella on mahdollisuus tavoitella unelmiaan, riippumatta sukupuolesta. Me uskomme, että kun tytöt ja naiset voivat osallistua täysimääräisesti yhteiskuntaan, koko yhteiskunta hyötyy.

Tasa-arvoiset mahdollisuudet koulutukseen ja terveydenhuoltoon ovat perusta vahvalle ja kestävälle yhteiskunnalle. Tytöt ja naiset ovat älykkäitä, lahjakkaita ja pystyviä saavuttamaan suuria asioita, ja meidän tehtävänämme on varmistaa, että heillä on tarvittavat resurssit ja mahdollisuudet tehdä niin.

Hyvää ja vakaata hallintoa tarvitaan, jotta naisten ääni kuuluu kaikessa päätöksenteossa. Naisten ja tyttöjen kokemukset ja näkemykset ovat arvokkaita ja tarpeellisia yhteiskuntiemme kehittämisessä.

Kokoomusnuoret on sitoutunut tähän tehtävään. Tänä kansainvälisenä tyttöjen päivänä kutsumme kaikkia mukaan tukemaan naisten ja tyttöjen oikeuksia, edistämään tasa-arvoa ja tekemään maailmasta paremman paikan kaikille.
Kokoomusnuoret toivottaa kaikille hyvää Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivää! 📚
Tänään on synkkä päivä maailmanrauhalle. Hamasin laajamittainen terrori-isku Israelia vastaan on tuonut mukanaan kauhua ja epävarmuutta. Uutiset tuhansista rakettihyökkäyksistä ja panttivankeina pidetyistä israelilaisista ovat järkyttävää luettavaa.

Kokoomusnuoret liittyvät muiden kansainvälisten yhteisöjen ja järjestöjen joukkoon tuomitsemaan Hamasin hyökkäyksen äärimmäisen voimakkaasti. Meidän on oltava täysin selväsanaisia tässä asiassa ja vastustaa näitä järkyttäviä toimia. Terrorismi ei ole hyväksyttävää missään muodossa, ja meidän on yhdessä tehtävä kaikkemme sen kitkemiseksi.

Kärsivät ihmiset ansaitsevat paremman tulevaisuuden, ja toivomme, että kansainvälinen yhteisö ryhtyy päättäväisiin toimiin rauhan säilyttämiseksi.
Tämänaamuisessa @mtvhuomentasuomi'ssa puheenjohtajamme @leinoida kävi keskustelemassa ajankohtaisista aiheista, kuten jengirikollisuudesta ja kouluvaltauksista, yhdessä PS-nuorison ja Demarinuorten puheenjohtajien kanssa.

"Jos ihmisellä on heikko näköala elämään ja huonot lähtökohdat, niin silloin houkutus voi olla kova lähteä tämäntyyppiseen [rikolliseen] toimintaan. Siksi tarvitaan myös niitä pehmeitä keinoja, eli esimerkiksi lastensuojelua ja varhaiskasvatuksessa, koulutuksessa [olevia keinoja]", puheenjohtaja Leino kertoo keskustelussa.

Koko keskustelu on nähtävissä MTV Katsomossa!
Kokoomusnuorten puheenjohtaja @leinoida on huomenna 3.10. klo 6.45 MTV:n Huomenta Suomessa keskustelemassa nuorisojärjestöjen kannoista ajankohtaisiin aiheisiin. 

Mukana keskustelussa myös @psnuoriso_ry puheenjohtaja @laurilaitinenps sekä @demarinuoret puheenjohtaja @emiliakangaskolkkaa 📺

Tervetuloa kuulolle kaikki! 💙
Kun olet juhlinut koko yön ja heräät seuraavana päivänä tekemään välikysymystä krapulasta. 🍀

Mahtaako tältä tuntua Keskustasta, joka hallituksessa oli luomassa nykyistä sote-mallia rahoitusongelmineen, ja joka nyt oppositiosta kysyy täysin itseaiheutetuista ongelmista? 🧐
This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.
Paul Brooker flickr.com/trojanllama
TAKAISIN YLÖS