Talvipäivät: Työ on parasta sosiaaliturvaa

Blogi

Viikonlopun odotetuimpiin puhujiin kuulunut sosiaali- ja terveysministerinäkin toiminut, eduskunnan varapuhemies Paula Risikko pui sotea Seinäjoella järjestetyillä Talvipäivillä.

Monelle tuttu kampanjalause työ on parasta sosiaaliturvaa oli päivän teema Risikon puheessa: ”Minulle on tärkeää, että jokaisella olisi työtä tai tekemistä. Siksi sosiaaliturvakin on hyvä olla osallistavaa”. Seminaarissa käydyssä keskustelussa sivuttiin myös Kauhavalla sijaitsevaa vastaanottokeskusta, jossa asukkaita halutaan osallistaa keskuksen toimintaan.

Vastaanottokeskuksessa on huomattu, että osallistamalla, antamalla vastuuta ja hyödyntämällä vastaanottokeskuksen asukkaiden olemassaolevaa ammattitaitoa yhteistä hyvinvointia on saatu parannettua.

Koulutustapahtuman antia olivat yhdistys- ja viestintäkoulutuksen lisäksi puhujat suoraan politiikan ytimestä: puhemies Risikon lisäksi Seinäjoella puhui puolueen varapuheenjohtaja Janne Sankelo. Seinäjoella kokoontuneet nuoret pääsivät haastamaan Sankeloa lauantaina puolueen tilasta ja toiminnasta.

Kokoomuksen vpj. Sankelo puhumassa nuorille Talvipäivillä Seinäjoella

Kokoomusnuorten toiminnassa keväällä aktivoitunut Riku Hirsimäki jakoi tunnelmiaan Sankelon puheen jälkeen ”Janne heitti suoraan pallon meille. Sen sijaan että hän pitäisi monologia, pääsimme juttelemaan hänen kanssaan suoraan.” Hän jatkoi: ”Tämä oli ensimmäinen valtakunnallinen tapahtumani johon osallistuin. On upeaa päästä tapaamaan valtakunnanpoliitikkoja.”

Sankelo keskustelutti väkeä teemalla 17 vai 27, jolla hän tarkoitti kokoomuksen linjan tarkistamista niin, että kannatuksen nousu olisi mahdollista. Tähän tarvitaan Sankelon mukaan suomalaisen keskiluokan luottamuksen palauttamista kokoomukseen.

”Talouteen liittyvien kysymysten lisäksi arjen asiantuntemuksen tulee kuuluu ja näkyä paremmin. Kokoomus ei saa käpertyä sille osoitettuun nurkkaan” hän korosti.

Talvipäivät on tapahtumana jatkoa Syyspäiville, valtakunnalliselle koulutustapahtumalle joka on tarkoitus jatkossa järjestää vuosittain samoin kuten nyt käydyt Talvipäivät.

Ota kantaa