Turvallisuuspoliittinen seminaari keräsi ennätysyleisön

Blogi

Viikonloppuna järjestetty turvallisuuspoliittinen seminaari keräsi satakunta kokoomusnuorta Himokselle

Päivän seminaarissa olivat puhumassa bloggaaja James Mashiri, erityisavustaja (sisäministeriö) Ville Valkonen, entinen suurlähettiläs Alpo Rusi, europarlamentaarikko Henna Virkkunen sekä kansanedustaja Elina Lepomäki.

Turvallisuuspoliittisessa seminaarissa kuultiin puheenvuoroja, joissa Venäjän asema informaatio- ja kybersodassa nähtiin voimallisena ja aggressiivisena. Rusi kertoi huolestuneensa annetaanko kansallisesta ja kansainvälisestä turvallisuustilanteesta oikeaa kuvaa. Hänen mielestään psykologinen ja ideologinen vaikuttaminen on tullut takaisin kylmän sodan ajoilta.

Kuva: Kristian Tervo

Satapäinen yleisö kuuli poliittisen tilannekatsauksen suoraan EU:n ytimestä, kun europarlamentaarikko Henna Virkkunen puhui muun muassa talouspakotteista ja niiden vaikutuksesta. Virkkunen ei näe edellytyksiä lännen Venäjälle asettamien talouspakotteiden lieventemiselle, sillä syyt niiden taustalla eivät ole muuttuneet.

Talouspakotteista puhui myös kansanedustaja Elina Lepomäki – hän vertasi euroa ja Natoa todeten: ”Vaihtaisin mielelläni euron Natoon. Naton turvatakuut ovat huomattavasti paremmat.”

Kuva: Kristian Tervo

Epäviralliseksi someupseeriksi itseään tituleeraava bloggari James Mashiri aloitti seminaarin puhumalla konkreettisesta maanpuolustuksesta. Hänen puheenvuorossaan korostui digitaalisuus ja kybersota. Mashiri mukaanlukien, kaikki tilaisuuden puhujat olivat selkeästi yhtä mieltä siitä, että Venäjä on oikeudetta valloittanut osan Ukrainaa.

Sisäministerin erityisavustaja Ville Valkonen valotti puheenvuorossaan sisäministeriölle kuuluvia tehtäviä, sekä kertoi muun muassa turvapaikanhakijakriisistä. Valkosen mukaan kriisi on laatuaan eurooppalainen ja ratkaisu siihen on oltava EU:n laajuinen.

Kuva: Kristian Tervo
Kuva: Kristian Tervo
Kuva: Kristian Tervo

Ota kantaa