Kokoomusnuoret

Politiikan supernaiset!

Blogi

Kokoomusnuoret on täynnä mahtavia supernaisia!

Politiikan tekemiseen tarvitaan erilaisia ihmisiä. Naiset ovat usein aliedustettuina poliittisessa keskustelussa ja siksi haluamme nostaa naistenpäivän kunniaksi politiikan supernaisiamme. Haastamme jäsenemme sekä muut poliittiset nuorisojärjestöt kertomaan tarinansa omista supernaisistaan!


Puolueeseen liityin kymmenen vuotta sitten, koska olin kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja järjestötoiminnasta.Toimin silloin aktiivisesti partiossa, ja ajattelin löytäväni myös politiikasta samanhenkisiä ihmisiä.

Silloiset ajatukseni osuivat oikeaan, ja olen saanut politiikasta valtavasti niin osaamista kuin ystäviäkin. Olen toiminut näiden vuosien aikana kymmenissä eri luottamustehtävissä, aina erilaisista lautakunnista edustajistoon, kuin vaalitiimeistä järjestöjen hallituksiinkin. Viimeisimmät järjestölliset luottamustehtäväni olivat Kokoomusnuorten varapuheenjohtajuus ja Kokoomuksen puoluehallituksen jäsenyys. Tällä hetkellä töiden ja jatko-opintojen ohella vaikutan muun muassa Helsingin kaupunkipolitiikassa tarkastuslautakunnassa ja varavaltuutettuna.

Politiikkaan lähteminen oli yksi parhaista nuorena tekemistäni päätöksistä.
Kannustankin siis kaikkia vaikuttamisesta kiinnostuneita lähtemään rohkeasti mukaan!

Iida Haglund
Helsingin kaupungin tarkastuslautakunnan jäsen ja varavaltuutettu


Lähdin mukaan politiikkaan, sillä halusin olla mukana vaikuttamassa asioihin. Olen saanut olla mukana kuntapolitiikassa jo kuusi vuotta, hakenut poliittista kokemusta ulkomailta, Liberal Democrats puolueen kansainväliseltä osastolta sekä eduskunnasta nykyisen työni kautta eduskunta-avustajana. Sivistys, naisten asema ja oikeudet, kv-yhteistyö ovat aiheita jotka kiinnostavat minua.

Nuorena naisena politiikan parissa iloitsen siitä, että Suomessa sukupuolesta, iästä ja taustasta riippumatta jokaisella on samat mahdollisuudet edetä urallaan niin pitkälle kuin itse haluaa ja toteuttaa unelmiaan.

Derya Özgün
Kansanedustaja Timo Heinosen avustaja


Minut politiikkaan toi mukaan uteliaisuus. Kiinnostukseni hyvinvointiin ja talouteen on laajentunut kiinnostukseksi kaikkia politiikan sektoreita kohtaan. Minulle politiikka on ihmisten välistä vuorovaikutusta ja ratkaisujen etsimistä yhdessä. Yhteistyö, into, rohkeus ja vastuuntunto ovat avaimet yhteisten asioiden hoitamiselle.

Politiikalla luomme tulevaisuutta itsellemme – siksi minäkin haluan olla mukana.

Sini Häkkinen
Varsinais-Suomen Kokoomusnuorten puheenjohtaja


Olen Iina Hoteila, pienen pojan äiti ja kokoomusnuori Mäntyharjusta. Olen ollut kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta jo yläasteikäisestä lähtien. Politiikkaan päädyin mukaan ennen 2012 kuntavaaleja ja mielestäni asioihin voikin vaikuttaa juuri toimimalla. Itselleni lähinnä ovat koulutus- ja perhepolitiikka. Kotikunnassani pääsen perehtymään näihinkin sektoreihin sivistyslautakunnassa.

Tärkeimpinä asioina näen politiikassa oikeiden keinojen etsimisen ratkaisun saamiseksi sekä verkostoitumisen niin omassa puolueessa kuin sen ulkopuolella.

Iina Hoteila
Kaakkois-Suomen Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja ja sivistyslautakunnan jäsen


 

Innostuin politiikasta kun tajusin, että asioihin voi vaikuttaa tekemällä. Talous, joka usein mielletään miesten osaamisalueeksi, on itselleni politiikassa lähinnä. Sen lisäksi minua kiinnostaa ympäristöasiatsekä kansainvälisyys. Politiikassa tarvitaan kaikkia ikään ja sukupuoleen katsomatta, mutta nuorista naisista tuntuu olevan pulaa, etenkin talous- ja kv-puolella. Näissä asioissa haluan tuoda esille oman näkemykseni.

Veera Hellman
Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton puheenjohtaja ja Kokoomusnuorten aluekoordinaattori


Ympäristöasiat, kansainvälisyys, ihmisoikeudet ja tasa-arvo ovat kiinnostaneet minua aina. Opiskelen ICT-liiketaloutta ja painotan opiskeluissani digitalisaation mahdollisuuksia energiantuotannossa. Työskentelen tällä hetkellä Junior Advisorina Suomen YK-edustustossa New Yorkissa, jossa pääsen seuraamaan aitiopaikalta miten Suomi toteuttaa kehitys- ja ihmisoikeuspolitiikkaa kansainvälisesti.

Tekniikan alalle ja politiikkaan tarvitaan enemmän naisia. Haluan olla luomassa yhteiskuntaa, jossa jokaisella naisella ja tytöllä on mahdollisuus luoda työura niiden asioiden parissa jotka heitä itseään kiinnostaa. Siksi olen mukana politiikassa.

Enni Ikonen
Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja


Politiikka on ollut elämässäni läsnä niin kauan kuin muistan. Kotikaupungissani Varkaudessa kävin kuuntelemassa lähes kaikkien siellä vierailleiden kokoomuspoliitikkojen puheenvuorot, vaikka en niistä silloin vielä oikein mitään ymmärtänytkään. Sittemmin minusta on kasvanut feministi, eurooppalaisen yhteistyön kannattaja sekä ympäristöarvojen puolestapuhuja.

Aloitettuani yliopisto-opinnot Helsingissä päätin liittyä Kokoomusnuoriin hetken mielijohteesta. Poliitikon ura ei ollut tavoitteenani, vaan ajattelin saavani kivan harrastuksen. Ja sen tosiaan sain. Oltuani jäsenenä reilun vuoden, minut valittiin Kokoomusnuorten suurimman piirin puheenjohtajaksi ja jatkan pestissä nyt jo toista vuotta. Politiikasta on tullut minulle myös työ, sillä työskentelen tällä hetkellä eduskunnassa kansanedustajan avustajana. Politiikassa mukana olemisesta olen oppinut sen, että vastuuta kannattaa rohkeasti ottaa, kun mahdollisuus siihen tulee.

Lenita Ketola

Helsingin kokoomusnuorten puheenjohtaja ja kansanedustajan avustaja


Maailma tarvitsee tekijäihmisiä. Tämä oli alkuperäinen ajatus, kun lähdin 14-vuotiaana mukaan kuntani nuorisovaltuustoon. Kotona meillä on pienestä asti puhuttu politiikasta, ja oli jännittävää lähteä haastamaan muitakin kuin omaa perhettä tai lähipiiriä. Tahdon vaikuttaa asioihin arvot edellä. En tee tätä siksi, koska minusta on hyvä, että politiikassa olisi enemmän naisia, nuoria tai etnisiä vähemmistöjä. Teen tätä, koska minusta politiikka tarvitsee enemmän tahtoa tietää, rohkeutta sanoa ja taitoa toteuttaa.

 

Binga Tupamäki
19-vuotias valtuutettu Kauniaisista


Mun kipinä politiikkaan ja vaikuttamiseen lähti yläaste aikoina Porvoon Nuorisovaltuuston toiminnasta. Mielenkiintoiset keskustelut ja ihmiset sekä samanaikainen kiinnostus ja huoli ympäröivästä maailmasta iski muhun tolloin lujaa. Sama kipinä kantaa edelleen ja viime keväänä tulinkin valituksi Porvoon kaupunginvaltuustoon. Kaupunkimme kaikkien aikojen nuorimpana valtuutettuna toimin tällä hetkellä suomenkielisen koulutusjaoston puheenjohtajana sekä sivistyslautakunnan jäsenenä.
Jo nyt on matka pitänyt sisällään rutkasti erilaisia oppeja ja kohtaamisia, mutta samalla myös luonnollisesti pitkiä päiviä ja välillä vaikeitakin paikkoja ja päätöksiä. Vaikeat paikat kuitenkin usein opettavat ja niistä saatujen oppien kera on hyvä jatkaa eteenpäin!
Nea Hjelt

 


Me uskomme, että jokainen nuori on kiinnostunut omasta tulevaisuudestaan. Olemme varmoja siitä, että myös sinulla on omia päämääriä ja sanasi sanottavana itseäsi koskeviin päätöksiin.

Liity Kokoomusnuoriin

Ota kantaa