Sujuva liikkuminen on toimivan kaupungin elinehto

Blogi

Nopeusrajoituksia halutaan laskea Helsingissä liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Helsingin kaupunkiympäristön toimiala ehdottaa asuinalueiden tonttikatujen nopeusrajoitusten laskemista 30 kilometriin tunnissa koko kaupungin alueella. Uudistuksen seurauksena olisi jo nykyisinkin hitaiden bussien matka-aikojen pidentyminen ja HSL:n liikennöintikustannuksien kasvaminen 1-1,5 miljoonalla eurolla vuodessa.

Aktiivinen kaupunkielämä edellyttää sekä toimivaa joukkoliikennettä että mutkattomia mahdollisuuksia liikkua myös muillakin liikennevälineillä, kuten yksityisautoilla ja polkupyörillä. Kaupunkiympäristön virkamiehet perustelevat uudistusta liikenneturvallisuuden parantamisella. Tavoite on hyvä, mutta liikenteen sujuvuutta entisestään heikentämällä sitä ei saavuteta. Sujuva liikkuminen on toimivan kaupungin elinehto.

Jani Alanen
puheenjohtaja, nuorisovaltuutettu
Helsingin Kokoomuksen Nuoret ry.

Ota kantaa