Lauri Kukkonen

Tet-harjoittelussa Kokoomusnuorilla

Blogi

Lauri Kukkonen Ruusutorpan koulusta oli tämän viikon Kokoomusnuorilla tet-harjoittelussa. Tässä kirjoituksessa hän kertoo kokemuksistaan ja päivästään eduskunnassa.

Tet-harjoitteluni aikana pääsin käymään eduskunnassa katsomassa paikkoja, tutustumassa eduskuntaan ja tervehtimään Petteri Orpoa. Eduskunnassa olin Petterin avustajan Alexis Vartiaisen vieraana kyseisen päivän. Alexiksen kanssa kävimme ensin syömässä, sitten hän esitteli minulle paikkoja, kertoi eduskunnasta, siellä tapahtuvista asioista, siitä mitä eri asioita ihmiset tekevät siellä työkseen sekä omasta työstään. Ministerin avustajan työnkuvaan kuuluu esimerkiksi vastata ministerin sähköposteihin, kertoa ministerille oleellisia asioita mitä hänen olisi hyvä tietää tai esimerkiksi tulostaa jotain, jos ministeri pyytää.

Eduskunnassa oli myös jätetty ja entisöity vanhoja kylttejä, patsaita, puhelinkoppeja ja uuden ja vanhan puolen väliin on jätetty sisälle näkyviin osa eduskunnan vanhaa graniittiseinää.

Iltapäivällä menimme ministeriauton kyydissä Valtioneuvoston linnaan ja siellä Alexis esitteli minulle paikkoja, kertoi Valtioneuvoston linnan historiasta ja siitä että ketkä siellä työskentelevät ja mitä he tekevät.

Carl Ludwig Engelin suunnittelema Valtioneuvoston Linna oli sisältäpäin erittäin hieno ja täynnä pieniä yksityiskohtia.

Tet-harjoittelussa tein myös muita töitä, esimerkiksi täydensin taulukkoa kansanedustajista ja heidän avustajistaan. Tet-viikko oli mukava, sujui hyvin ja siellä oli hyvä työilmapiiri, suosittelen hakemaan tettiin Kokoomusnuoriin.

Lauri Kukkonen

Ruusutorpan koulu, 8lk

 

Me uskomme, että jokainen nuori on kiinnostunut omasta tulevaisuudestaan. Olemme varmoja siitä, että myös sinulla on omia päämääriä ja sanasi sanottavana itseäsi koskeviin päätöksiin.

Liity Kokoomusnuoriin