Heidi Hanhela

Suomen kansainvälisin poliittinen nuorisojärjestö

Blogi

Kokoomusnuorilla on kaikki potentiaali olla Suomen vaikutusvaltaisin ja kansainvälisin poliittinen nuorisojärjestö, joka tekee oikeasti fiksua ja oikeistolaista oppositiopolitiikkaa. Kokosin ajatuksiani kokoomusnuorten tulevaisuudesta kolmen itselleni tärkeän aihealueen alle.

Läheisin näistä kolmesta minulle on kansainvälisyys, sillä olen toiminut kokoomusnuorten kansainvälisten asioiden johdossa kuluneen vuoden. Kansainvälisyyden lisäksi mielestäni kokoomusnuorten täytyy kirittää puoluetta oppositiokaudella sekä panostaa järjestöllisessä toiminnassaan laadukkaaseen koulutukseen.

Vapaiden markkinoiden puolustaja Euroopassa

Kokoomusnuoret on jo nyt kokoansa suurempi kansainvälisillä kentillä. Vaikka olemme maailman mittakaavassa pieni järjestö, on meillä edustaja maailmanlaajuisen kattojärjestö International Young Democratic Unionin (IYDU) varapuheenjohtajistossa sekä eurooppalaisen kattojärjestö Youth of the European People’s Party (YEPP) taloudenhoitajan paikalla.

Kokoomusnuorten täytyy vahvistaa otettaan vallankahvassa. Meidän täytyy myös tiivistää entisestään pohjoismaista yhteistyötä. Muista Pohjoismaista voimme oppia järjestönä hurjasti, mutta toisaalta myös ajaa yhdessä heidän kanssaan oikeistolaisempaa politiikkaa kansainvälisillä pelikentillä.

Jokaisella motivoituneella kokoomusnuorella tulee olla mahdollisuus osallistua jollekin kokoomusnuorten kansainväliselle opintomatkalle. Kansainvälisten asioiden työryhmän toiminnan on oltava avoimempaa, jotta jokainen kokoomusnuorten jäsen on myös tietoinen kaikista lukuisista mahdollisuuksista, joita toiminta avaa.

Meidän täytyy rakentaa itsellemme maine Suomen kansainvälisimpänä poliittisena nuorisojärjestönä. Tämä onnistuu, kun teemme tarpeeksi näkyvää ja vaikuttavaa politiikkaa kansainvälisillä tasoilla, ja toisaalta myös riittävän huomiota herättäviä avauksia kansainvälisestä politiikasta Suomessa. Uskon, että tämä tulee myös lisäämään jäsenkasvuamme.

Kokoomuksen kirittäjä oppositiokaudella

Kokoomusnuoret on perinteisesti ollut kaksi askelta emopuoluettaan edellä, ja niin on oltava jatkossakin. On monia aloitteita, jotka kokoomus on pienellä viiveellä ottanut tavoitteekseen juuri kokoomusnuorilta. Tällä hetkellä tärkeimpinä tavoitteina näen sen, että kokoomusnuoret saa puolueen ajamaan näkyvämmin työn verotuksen reilua laskemista, Suomen NATO-jäsenyyden hakemista sekä pikaista lisäydinvoiman rakentamista. Meidän tulee pitää esillä myös niitä aiheita, joista puolue ei uskalla puhua.

Kokoomuksen ei tule yrittää haalia ääniä poliittisen spektrin joka laidalta. Meidän on keskityttävä olemaan paras ja vaikuttavin puolue juuri meidän omien arvojemme alueella: kaikista kansainvälisin, länsimielisin ja yrittäjämyönteisin puolue, joka ajaa verojen laskua – ei vain niiden noston estämistä. Kokoomuksen tulee tarjota realistinen vaihtoehto ilmastonmuutoksen torjumiseksi, eli ajettava näyttävästi lisäydinvoimaa ja pienreaktoreja lihansyöntikieltojen sijaan. Meidän tulee tarjota vastuullinen visio maahanmuuttoa koskeviin kysymyksiin. Tässä visiossa korostuu työperäisen maahanmuuton lisääminen, parempi kotouttaminen työn ja kielen opiskelun avulla sekä sinisilmäisen asenteen jättäminen.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun meidän sukupolvemme kokoomusnuoret ovat oppositiositiopuolueen nuorisojärjestössä mukana. Tämä tarkoittaa myös erilaista politiikan tekemistä: meidän on toisaalta jatkuvasti kritisoitava hallituspuolueiden vastuuttomia päätöksiä ja toisaalta myös proaktiivisesti tarjota uusia, omia näkökulmiamme paremman Suomen ja Euroopan rakentamiseksi.

Koulutusorganisaatio, joka tuottaa aitoa lisäarvoa jäsenilleen

Kokoomusnuorten tulee olla sellainen järjestö, josta sen jäsenet kokevat saavansa merkittävää hyötyä. Kokoomusnuoret tarjoaa jo nyt huikeita mahdollisuuksia oppimiselle ja verkostoitumiselle sekä tietysti elinikäisten ystävien löytymiselle. Aina voi kuitenkin parantaa.

Kokoomusnuorten koulutustoiminnan tulee olla nykyistä suunnitelmallisempaa. Jäsenistölle täytyy olla selvää, millaista koulutusta milloinkin on luvassa. Kokemuksesta tiedän, että tämä on varsin haastavaa, mutten epäile hetkeäkään, etteikö järjestömme ja henkilöstömme siihen pystyisi oikealla resursoinnilla.

Erilaisten koulutuspolkujen tulee olla selkeämpiä ja tarkoin suunniteltuja. Kokoomusnuorten tulee tarjota sellaista koulutusta, jota muualta ei saa. Tässä korostuu poliittinen osaaminen, verkostot ja kansainvälisyys. Kokoomusnuorista saadun kokemuksen täytyy voida auttaa aktiivista jäsentä omissa pyrkimyksissään eteen päin – olivat ne sitten poliittisia tai vaikkapa omaan urapolkuun liittyviä.

Lisätietoja:

Hanhela Heidi

Hanhela Heidi

Kansainvälisen vaikuttamisen sihteeri

heidi.hanhela@kokoomusnuoret.fi

+358 405 519 981

Co-Opted Vice President of the International Young Democrat Union (IYDU), Secretary General of Youth of the European People's Party (YEPP)