Vappusataselle vaihtoehto

Blogi

Julkaistu Keskisuomalaisessa 22.3.2020

Antti Rinteen lupaus, sadan euron korotus pienimpiin eläkkeisiin jäi kauas tavoitteestaan, jopa viiteen euroon. Taloudellisen tilanteen vuoksi lupaus ei toteudu, ja Sanna Marinin hallituksen olisi tarkasteltava muitakin vaihtoehtoja.

Suomen tiukasti säännellyn apteekkimarkkinoiden vapauttaminen olisi yksi erinomainen keino. Lupasääntelyn vuoksi apteekkien katteet ovat jopa kaksinkertaiset verrattuna Ruotsiin, jonka vuoksi lääkkeet ovat kalliimpia lahden tällä puolella. Lupamäärän vapauttaminen lisäisi kilpailua, joka työllistäisi apteekkien määrän noustessa ja laskisi hintoja.

Edullisimpien lääkkeiden on arveltu tuottavan 87 miljoonan euron säästö kela-korvauksissa, mikä helpottaisi hallituksen leikkaustarvetta elokuun budjettiriihessä. Suurin hyötyjä olisi kuitenkin lääkkeiden ostaja.

Lisätietoja:

Poutanen Mikko

Poutanen Mikko

Keski-Suomen Kokoomusnuorten puheenjohtaja

mikko0907@hotmail.com

+358 405 378 141