Matias Pajula

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula: Helsinki tarvitsee jatkossakin ammattitaitoisen johtajan

Blogi

Helsingin kaupunki on valtava organisaatio. Kaupunki, jolla on yli viiden miljardin euron vuosibudjetti ja yli 37 000 työntekijää tarvitsee sellaisen johtajan, jolla on osaamista, kokemusta ja näkemystä siitä, miten johdetaan. Johtamiskokemuksen merkitys korostuu etenkin nyt, kun sekä koko Suomi että Helsinki joutuvat kohtaamaan niin tautitilanteen kuin myös siitä aiheutuvat taloudelliset haasteet.

Kirsi Pihalla on poikkeuksellisen laajaa kokemusta politiikasta, mutta ennen kaikkea hän on osaava ja kokenut johtaja. Sen lisäksi, että hän on rakentanut yhden Suomen menestyneimmistä viestintätoimistoista, on hän yksi Suomen arvostetuimpia keskustelijoita yrityskulttuurin ja johtamisen muutoksen saralla. Onhan hän kirjoittanut aiheesta viisi kirjaakin. Kun yritysmaailmassa kulttuuri ja johtaminen uudistuu vauhdilla, ei Helsinki voi kaupunkina jäädä paikalleen.

Helsingin johtamista on viimeisen neljän vuoden ajan määrittänyt selkeä visio siitä, mihin suuntaan kaupunkia tulisi viedä ja kehittää. Jotta Suomen ainoa suurkaupunki pärjää ja kasvaa myös tulevaisuudessa tarvitsemme kaupungin pormestariksi sellaisen henkilön, jolta löytyy visio sekä kaupunkimme kehityksen seuraavasta neljästä vuodesta että seuraavasta neljästä vuosikymmenestä. Visio ei kuitenkaan yksinään riitä, vaan tarvitaan myös osaamista siitä, miten muutosta tulee johtaa, jotta visiosta tulee myös totta.

Olen itse saanut olla mukana Helsingin kaupunkipolitiikassa neljän vuoden ajan. Näiden vuosien aikana olen nähnyt sen, miten tärkeää on, että Helsinkiä johdetaan ammattitaitoisesti ja selkeän vision pohjalta. Nykyinen pormestarimme Jan Vapaavuori on onnistunut tehtävässä erinomaisesti ja siksi on kunnia-asia, että Helsingin Kokoomus tarjoaa myös jatkossa parhaan vaihtoehdon kaupungin osaavaksi pormestariksi. Näissä kuntavaaleissa tämä vaihtoehto on Kirsi Piha.

Matias Pajula
Kokoomusnuorten puheenjohtaja, Helsingin varakaupunginvaltuutettu 

Lisätietoja:

Pajula Matias

Pajula Matias

Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2019–2021

matias.pajula@kokoomusnuoret.fi

+358 50 575 3347