Stadin Kokoomusnuoret

Stadin Kokoomusnuoret kannattaa ruuhkamaksujen käyttöönottoa pääkaupunkiseudulla

Blogi

Ruuhka- ja muilla tienkäyttömaksuilla on keskeinen rooli autoilun markkinatalouden sekä ilmastoystävällisyyden toteutumisen kannalta. Etenkin ruuhkamaksujen käyttöönoton avulla voitaisiin luoda esimerkiksi pääkaupunkiseudulle markkinatalouden mukainen malli, joka lisäisi seudulla liikkumisen mielekkyyttä ja auttaisi kaupunkeja hiilineutraalisuustavoitteensa saavuttamisessa.

Ruuhkamaksujen markkinamekanismi perustuu yksinkertaiseen tosiasiaan: ruuhka on ulkoishaitta, jonka haitallisuutta jokainen siihen osallistuva lisää. Näin ollen on oikeutettua periä ruuhkan aiheuttajalta, eli ruuhkassa ajavalta maksu kompensaationa tästä ulkoishaitasta, sillä muuten haitta tulee kaikkien kannettavaksi; sosialisoituu. Tämän vuoksi katsomme, että ruuhkamaksujen mahdollistaminen kansallisella tasolla ja käyttöönotto pääkaupunkiseudulla olisi kannatettavaa

Stadin Kokoomusnuoret toivoo päättäjiltä ratkaisuja, joilla ruuhkamaksut voitaisiin ottaa käyttöön pääkaupunkiseudulla.

 

Lisätietoja:

Iiro Nieminen

niemineniiro4@gmail.com