Tuhlaaminen leikkaa tulevaisuudestasi

 

Seuraavissa vaaleissa päätetään Suomen tulevaisuudesta. Uuden sukupolven on aika nousta politiikkaan. Meillä on tarjolla 20 erinomaista nuorta ehdokasta, ja pääset äänestämään kokoomusnuorta lähes jokaisessa maamme vaalipiirissä.

Löydät Kokoomusnuorten ehdokkaat tältä sivulta.

Ennakkoäänestys kotimaassa 22.–28.3.2023 / Varsinainen vaalipäivä 2.4.2023

Kokoomusnuorten eduskuntavaalikampanja

 

Yhteiskunnan tehtävänä ei ole päättää millaista elämää sinun tai minun tulisi elää. Yhteiskunnan tehtävä on luoda edellytyksiä sille, että voimme elää omanlaista elämäämme. Juuri sellaista, kuin itse haluamme. Poliittista suosiota ei saa hankkia lupailemalla vastuuttomasti kaikkea kivaa kaikille. Vastuuttomien lupausten lasku jää nimittäin meidän maksettavaksi.

Vasemmistohallitus on kohta viimeiset neljä vuotta kaatanut veronmaksajien rahoja niin sanottuun kankkulan kaivoon. Jo hallituksen alkutaipaleella, kun Antti Rinteen hallitusohjelman muste vielä kuivui, oli selvää, että velalla ei ole väliä. Tätä tietä on nyt kuljettu pian neljä vuotta. Ja sen aikana suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kirstun pohja on alkanut pilkottaa. Tulevaisuutta ei voi rakentaa velalle, sillä

tuhlaaminen leikkaa tulevaisuudestasi.

Vain vahva talous pitää hyvinvointiyhteiskunnan laivan pinnalla. Talous ja työllisyys on saatava kasvuun. Suomi on jäänyt liian kauas verrokkimaistaan. Varmistaaksemme tulevaisuuden on Suomen verotusta uudistettava, tehtävä työllisyyteen tähtääviä uudistuksia sekä vapautettava kilpailua. Kannustava verojärjestelmä, jossa verotuksen painopiste siirretään työn verotuksesta haittojen verotukseen, tulee toteuttaa viipymättä. Tämä luo yrityksille ennakoitavan veroympäristön, jossa yritykset voivat toteuttaa investointeja ja luoda kasvua sekä työpaikkoja Suomeen. Jätetään taaksemme turhat yritystuet, jotka vääristävät markkinoitamme. Luovutaan monopoleista, jotka ovat aikansa eläneet ja vapautetaan markkinat niin alkoholin, apteekkien kuin Veikkauksen osalta. Suomen ei tule olla holhousyhteiskunta, vaan vapautta ja vastuuta vaaliva hyvinvointiyhteiskunta. Parannetaan työperäistä maahanmuuttoa ja luodaan Suomesta maa, johon halutaan tulla töihin ja opiskelemaan. Lisätään paikallista sopimista ja autetaan työntekijöitä löytämään työpaikkoja.

Luontokadon torjuminen ja hiilineutraaliuden saavuttaminen ovat tämän vuosikymmenen yksi suurimmista tavoitteista. Maapallo pitää jättää parempaan kuntoon, kuin miten se on meille jätetty. Suomen on oltava kestävän markkinatalouden mallimaa ja toiminnallaan osoitettava, että luonto on pelastettavissa ilman talouskasvun hidastumista.

Seuraavan hallituksen tulee tehdä vahvaa työtä sukupolvien välisien epäoikeudenmukaisuuksien korjaamiseksi. Nuorten ihmisten ongelmien on annettu kasaantua liian pitkään. Lukemattomat uutiset mielenterveysongelmista, epäoikeudenmukaisesta eläkejärjestelmästä ja luonnonvarojen väärinkäytöstä vievät nuorilta luoton paremmasta huomisesta. Yhteiskunnan pitää luoda nuorille edellytykset siihen, että kun nuori kaatuu niin hän myös pääsee ylös ja eteenpäin. Me tulevaisuuden sairaanhoitajat, yrittäjät, opettajat ja mekaanikot haluamme, että saamme nauttia siitä samasta yhteiskunnan turvasta, josta vanhempammekin ovat nauttineet.

Siksi emme halua tuhlata, sillä se leikkaa tulevaisuudestamme.

Helsingin vaalipiiri

August Kiattrakoolchai – 137

18v., Opiskelija


Olen 18-vuotias helsinkiläinen abiturientti ja Suomen nuorimpia eduskuntavaaliehdokkaita.


 

Daniel Sazonov – 149

29v., Apulaispormestari, OTM


Toimin Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimesta vastaavana apulaispormestarina ja kaupunginvaltuutettuna. Koulutukseltani olen oikeustieteen maisteri Helsingin yliopistosta ja sotilasarvoltani reservin vänrikki. Vaikuttamisessa kantava tavoitteeni on aina ollut luoda näköaloja ja uskoa tulevaan. Jokaisen on voitava lähtökohdistaan riippumatta rakentaa hyvää elämää ja tavoitella unelmiaan. Näissä vaaleissa on kyse perustavanlaatuisista asioista: turvallisuudesta, vakaudesta, toimeentulosta, vapaudesta ja demokratiasta, luottamuksesta toisiimme, yhteiskuntaan ja tulevaan. Meidän on kyettävä huomattavasti parempaan, jotta voimme huolehtia yhteiskuntamme toimivuudesta, turvallisuudesta, sosiaalisesta turvasta ja mahdollisuuksien tasa-arvosta – myös huomenna.


 

Hämeen vaalipiiri

Venla Väli-Torala – 89

25v., Opiskelija


Olen 25-vuotias heinolalainen ja valmistun pian matematiikan ja fysiikan aineenopettajaksi Helsingin yliopistosta. Toimin toisen kauden valtuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä Heinolassa. Kipinän vaikuttamiseen olen saanut jo oppilaskunta- ja nuorisovaltuustotoiminnasta, josta sittemmin yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja toimiminen Kokoomusnuorissa on vienyt sydämeni. Ihmisenä olen iloinen, sosiaalinen ja toimeen tarttuva.

Olen ehdolla eduskuntaan, koska tahdon olla luomassa yhä parempaa Suomea ja maailmaa tulevia sukupolvia varten. Kokoomus valikoitui puolueeksi vahvan arvopohjan vuoksi ja itselleni tärkeimmät arvot ovat sivistys, vapaus ja tasa-arvo. Kokoomus on talouspuolue ja on päivänselvää, että tasapainoinen talous mahdollistaa myös laadukkaiden ja monipuolisten palveluiden tarjoamisen, sekä kestävyyttä kriisitilanteissa. Erityisen huolestunut olen tämän hetken energiakriisin ja Ukrainan sodan lisäksi suomalaisen peruskoulun tasosta sekä mielenterveysongelmien lisääntymisestä.


 

Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Aleksi Kurki – 80

20v., Kauppatieteen ylioppilas, Pyhtään kunnanhallituksen puheenjohtaja


Hei! Olen Aleksi, 20-vuotias kauppatieteiden ylioppilas, pyhtääläinen vaikuttaja ja ehdolla eduskuntaan Kaakosta. Lähdin mukaan politiikkaan ollessani 9. luokalla TET-harjoittelussa eduskunnassa. Kun näin miten isoihin ja itselleni tärkeisiin asioihin edustajat vaikuttavat, kipinä sisälläni syttyi – paremman tulevaisuuden rakentamiseen.

Tällä hetkellä olen Pyhtään kunnanvaltuutettu, -hallituksen jäsen ja Suomen nuorin aluevaltuutettu. Olen myös Kaakkois-Suomen Kokoomuksen varapuheenjohtaja, Kokoomusnuorten hallituksen ja puoluevaltuuston jäsen. Minulla on valmiudet tehdä vahvaa nuoren oikeistolaista politiikkaa. Nyt on oikea aika!

Haluan rakentaa tulevaisuuden toivoa täynnä, viimeistään nyt on oikea aika. Kurssi on käännettävä nopeasti. Teemoinani ovat Elinvoimainen Kaakkois-Suomi, Terve talous kaiken pohjana ja Hyvinvointi nyt sekä tulevaisuudessa. Nämä ovat tulevaisuuden kannalta kriittisiä!


 

Keski-Suomen vaalipiiri

Karla Karmala – 6

21v., Ylioppilas


21-vuotias, nuori ehdokas Toivakasta. Haluan innostaa nuoria vaikuttamaan ja edistää nuorten vaikuttamismahdollisuuksia. Koulutus, Kasvatus sekä turvallisuus ovat erityisen lähellä sydäntäni.


 

Santeri Lohi – 9

28v., Lakimies, OTM


Mahdollisuuksia, jotta jokainen voi saavuttaa täyden potentiaalinsa. Olen paljasjalkainen jyväskyläläinen ja toiminut politiikan eri tehtävissä niin kunnan, maakunnan kuin valtakunnan tasolla yli kymmenen vuoden ajan. Koulutukseltani olen oikeustieteen maisteri. Työskentelen tällä hetkellä asiantuntijana koulutus- ja sivistyspolitiikan kysymysten parissa Kokoomuksen eduskuntaryhmässä lainsäädäntötyön ytimessä. Suomen menestys rakentuu tulevaisuudessakin osaamiselle ja sivistykselle. Tämän eteen haluan tehdä töitä kansanedustajana.


 

Lapin vaalipiiri

Elina Kuula – 92

24v., Oikeustieteen opiskelija, kaupunginvaltuutettu


Olen 24-vuotias oikeustieteen opiskelija ja rovaniemeläinen nuori poliitikko. Toimin Rovaniemen kaupunginvaltuutettuna ja Lapin hyvinvointialueen varavaltuutettuna. Sittemmin kiinnostukseni koulutuspolitiikkaan on vienyt edunvalvonnan pariin niin kansallisesti ylioppilasliikkeessä kuin Lapin yliopiston yhteisössä.

Politiikassa tavoitteeni on olla rakentamassa yhteiskuntaa, jossa jokainen voi tavoitella unelmiaan, tehdä itselleen mielekkäitä elämänvalintoja ja menestyä. Jokainen lapsi ja nuori ansaitsee hyvän koulutuksen ja lähtökohdat omaan tarinaansa. Osaamistason on noustava, vain siten voimme selvitä väestön ikääntymiseen liittyvistä haasteista ja mahdollistaa Suomen tulevaisuus. Jokaisen on saatava yhdenvertainen ja oikeudenmukainen kohtelu oikeudellisissa prosesseissa ja saada elämäänsä turvaa.

Olen ehdolla, koska nuoren sukupolven tulevaisuuden nakertamisen on loputtava, ja päätöksiä on tehtävä niin kestävämmän talouden ja hyvinvoinnin eteen. Töitä on tehtävänä sekä ilmastonmuutoksen torjumiseksi että kestävän kasvun edistämiseksi.


 

Joni Määttä – 93

23v., Kauppatieteen opiskelija


Olen 23-vuotias kemiläinen kauppatieteen opiskelija, kaupunginvaltuutettu ja Lapin Kokoomusnuorten puheenjohtaja. Haluaisin elää sellaisessa Suomessa jossa jokaisella, riippumatta lähtökohdista, on aidot mahdollisuudet tavoitella omia unelmiaan. Kestävä talouskasvu, korkea työllisyys ja hyvinvoivat ihmiset muodostavat keskenään pohjan hyvinvoivalle Suomelle. Kaikki pidetään menossa mukana, elämä maistuu hyvältä ja työn, sekä muun arjen tekemisen kautta kaikki saavat kantaa kortensa kekoon.


 

Oulun vaalipiiri

Hanne-Mari Juntunen – 165

29v., Oikeustieteen maisteri


Olen Hanne-Mari Juntunen, oululainen kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen ja juristi.

Olen ehdolla, koska haluan tarjota suomalaisille enemmän vapautta päättää omista asioistaan. Palkasta täytyy jäädä enemmän käteen, verotuksen painopisteen tulee olla haittaverotuksessa ja valtion menot on kestämättömän velkaantumisen sijaan laitettava tärkeysjärjestykseen.

Tulevan eduskunnan tärkein tehtävä on huolehtia siitä, että hyvinvointivaltiomme tulee kestämään seuraavatkin kriisit. Priorisointi on välttämätöntä, jotta kykenemme tulevaisuudessakin huolehtimaan heikoimmista ja tarjoamaan laadukkaat peruspalvelut.

Päättäjiksi tarvitsemme nyt ihmisiä, jotka kykenevät tekemään rohkeita päätöksiä ja myös haastamaan vanhat ajatusmallit.


 

Paavo Koho – 166

27v., Lääkäri


Olen 27-vuotias lääkäri ja Pohjois-Pohjanmaan aluehallituksen varapuheenjohtaja. Pääosin teen lääkärin töitä Kainuussa politiikan toimien ohella. Aluehallituksessa työskentely on erityisen mielekästä, koska pääsen vaikuttamaan merkittävästi sote-palveluiden tuottamiseen Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ehdolla eduskuntaan, jotta voisin tehdä entistä vaikuttavampaa työtä koko Suomen hyväksi.

Suomessa on mielenterveyskriisi. Ihmiset hakevat Kelalta tukea psykoterapiaan, ja vaikka saisivat hyväksytyn päätöksen, ei hoitoon pääse sillä psykoterapeutteja ei ole riittävästi saatavilla. Kriisin ratkaisemiseksi psykoterapeuttien koulutus tulee aloittaa maksuttomasti yliopistoissa tai ammattikorkeakouluissa. Tarvitsemme merkittävästi lisää psykoterapeutteja. Muista käyttää ääntäsi!


 

Pirkanmaan vaalipiiri

Antti Järvensivu – 86

22v., Järjestökoordinaattori


Olen 22-vuotias ylöjärveläinen oikeistolainen. Työskentelen Kokoomuksen Nuorten Liitossa järjestökoordinaattorina. Töissä pääsen aitiopaikalta seuraamaan päivän politiikan tekemistä ja olemaan vahvasti vaikuttamassa niin Kokoomusnuorten kuin emopuolueenkin arkeen. Asustelen yhdessä avopuolisoni kanssa ja vapaa-aikaani käytän luottamustehtävien lisäksi niin perinteiseen kuin penkkiurheiluunkin.


 

Ida Leino – 89

29v., Kokoomusnuorten puheenjohtaja, luokanopettaja


Toivon tekijä. Olen Ida Leino, 29-vuotias luokanopettaja Tampereelta. Toimin tällä hetkellä Kokoomusnuorten puheenjohtajana, Tampereen kaupunginvaltuutettuna sekä Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuutettuna.

Viime vuodet ovat olleet täynnä synkkyyttä: koronakriisi, sota ja arjen kustannusten nousu ovat vaikuttaneet jokaisen elämään. Samaan aikaan muut haasteet eivät ole unohtuneet: osaamistaso laskee, väestö ikääntyy, valtio velkaantuu ja ilmasto lämpenee. Nyt tarvitaan toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

Politiikassa tulee aina miettiä nykyhetken lisäksi tulevaisuutta. Siksi olen ehdolla eduskuntavaaleissa. Suomen talous on saatava tasapainoon ja kasvu-uralle. Tarvitsemme työllisyyttä, vapaampaa kilpailua, kevyempää verotusta, innovaatioita ja kansainvälistä osaamista. Oppimisen tukemiseen on panostettava myös varhaiskavatuksessa ja perusopetuksessa. Matkalla kohti hiilineutraalia Suomea voimme toimia edelläkävijöinä puhtaan teknologian kehittämisessä maailmalle. Kasvua tulee hakea taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla.

Äänestä uusi, rohkea ja edistysmielinen tekijä eduskuntaan Pirkanmaan ja Suomen puolesta 💙 #toivontekijä #leino2023


 

Satakunnan vaalipiiri

Roope Rantala – 90

20v., Oikeustieteen ylioppilas, kaupunginvaltuutettu


Olen Roope Rantala, parikymppinen oikeustieteen ylioppilas. Olen Satakunnan Kokoomusnuorten puheenjohtaja, Ulvilan kaupunginvaltuutettu ja ehdolla eduskuntaan Satakunnasta.Lähdin ehdolle eduskuntavaaleissa, koska haluan olla rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa kestävälle perustalle. Minulle kestävä perusta tarkoittaa talouden vakautta, ilmastosta ja ympäristöstä välittämistä sekä ihmisten hyvinvoinnista huolehtimista.

Mielestäni Suomen suunta on tällä hetkellä huolestuttava. Maamme velkaantuu kovaa vauhtia, ilmasto lämpenee ja nuoret kamppailevat mielenterveytensä kanssa. Meidän on yhdessä varmistettava, että vaurautta ja hyvinvointia riittää myös heille, jotka meidän jälkeemme tulevat.

Nyt kun maailma on murroksessa ja elämä sekä tulevaisuus epävakaata, tarvitsemme Suomeen päättäjiä, jotka laittavat asiat kuntoon ja luovat toivoa tulevasta.

SELLAINEN PÄÄTTÄJÄ HALUAN OLLA – TODELLINEN TULEVAISUUDEN TEKIJÄ.


 

Mikael Ropo – 92

30v., Toimitusjohtaja, yrittäjä


Olen vaalipäivänä 30-vuotias kaupunginvaltuutettu ja teknisen lautakunnan puheenjohtaja Porista. Ammatiltani toimin yrittäjänä ja toimitusjohtajana kansainvälistä kauppaa harjoittavassa Ropo Garden Oy:ssä koti- ja puutarhatuotteiden maahantuonnin ja viennin parissa. Perheeseeni kuuluu rakas avovaimoni Annika ja koiramme Nipsu. Koulutukseltani olen yrittäjyys tradenomi (BBA) ja hiljattain suoritin myös HHJ-tutkinnon. Näitä tutkintoja ennen pohjalta löytyy lisäksi kolme ammatillista tutkintoa ja pohjana ylioppilastutkinto. Sotilasarvoltani olen reservin vänrikki. Harrastuksiini kuuluu juokseminen, talviuinti, padel ja kesäisin myös golf. Ennen poliittista uraani pelasin 14-vuotta jääkiekkoa, josta vuoden Yhdysvalloissa.


 

Savo-Karjalan vaalipiiri

Joel Elmaci – 3

22v., Politiikan ja viestinnän suunnittelija


Hei, olen varkautelainen valtuutettu, politiikan ja viestinnän suunnittelija. Toimin vuoden 2022 Varusmiesliiton puheenjohtajana ja olen reservin arvoltani vänrikki. Olen lähtenyt mukaan politiikkaan vuonna 2018, sillä haluan pitää Suomen jatkossakin maailman parhaana maana. Tavoittelen nyt toistamiseen kansanedustajan paikkaa Savo-Karjalan vaalipiiristä.

Minua tärkeitä asioita ovat mahdollisuuksien tasa-arvo, vahva maanpuolustus ja sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus.


 

Sakari Pääkkö – 13

28v., Valtiotieteiden kandidaatti, opiskelija


Olen 28-vuotias kansanedustajaehdokas Kuopiosta. Toimin Savo-Karjalan Kokoomuksen puheenjohtajana ja Kokoomuksen puoluehallituksen jäsenenä. Olen koulutukseltani valtiotieteiden kandidaatti taloustieteestä ja työskennellyt sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntijatehtävissä muun muassa vanhus- ja vammaispalveluissa suunnittelijana. Tervetuloa mukaan eduskuntavaalikampanjaani!


 

Uudenmaan vaalipiiri

Binga Tupamäki – 80

24v., Lakimies, kaupunginvaltuutettu


Olen Binga Tupamäki, 24-vuotias kaupunginvaltuutettu Kauniaisista. Opiskelin kolmessa vuodessa oikeustieteen maisteriksi Helsingin yliopistolla ja olen työskennellyt asianajotoimistoissa erityisesti kilpailuoikeuden parissa.

Aktiivinen kokoomusnuori olen ollut kohta jo kymmenen vuotta. Olen ehtinyt tehdä kaikenlaista, paikallistason puheenjohtajasta liittohallitukseen asti. Järjestö on minulle tärkeä, koska viimein löytyi harrastus, joka vei mukanaan. Siksi ilahdun suuresti jokaisesta kokoomusnuoresta, joka haluaa äänestää minua tai tukea ehdokkuuttani.

Poliittiselta suuntautumiseltaan olen talousliberaali realisti, joka haluaa pitää valtion määräysvallan tiukasti kurissa. Olen ehdolla, koska päätöksentekijöiden joukkoon tarvitaan ihmisiä, jotka vahtivat, ettei vallan keskittäminen julkiselle sektorille tule kasvamaan. Siinä yksilöiden ainutlaatuisuus jäisi helposti jalkoihin.


 

Henrik Vuornos – 83

29v., Kaupunginhallituksen puheenjohtaja


Olen Henrik Vuornos, 29-vuotias perheenisä Espoosta. Työskentelen Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Koulutukseltani olen lähes valmis ekonomisti Helsingin yliopistosta. Olen ehdolla eduskuntaan kevään 2023 vaaleissa.

Suomen suunta pitää kääntää oikealle raiteelle. Ihmiset ovat tiukoilla kustannusten kasvaessa. Julkiset menot ovat suurempia kuin koskaan – samalla peruspalvelut kuitenkin sakkaavat. Asioita on pakko laittaa tärkeysjärjestykseen.

Olen kohtuullisen oikealla. Kohtuullisuus tarkoittaa minulle sitä, että tulevaisuus asetetaan aina etusijalle. Suomalaiseen mielenmaisemaan on aina kuulunut se, että tänään toimitaan, jotta huomenna asiat olisivat paremmin. Lapsille ja nuorille ei voi jättää ylivelkaantunutta taloutta, muttei myöskään elinkelvotonta ympäristöä tai ilmastoa.


 

Varsinais-Suomen vaalipiiri

Alvar Euro – 184

24v., Poliittinen analyytikko, opiskelija


Olen nuori turkulainen, ja tavoitteenani on kestävä kasvu. Olen 24-vuotias valtiotieteiden ylioppilas, ja työskentelen poliittisena analyytikkona yksityisellä sektorilla. Toimin toista kauttani Turun kaupunginvaltuustossa.

Työskentelen Suomen puolesta, joka pysäyttää luontokadon, rakentaa talouttaan kestävästi sekä tekee avointa ja edistyksellistä arvopolitiikkaa. Suomi tarvitsee päätöksiä, jotka kestävät seuraavat 50 vuotta pelkkien vaalikausien sijasta. Lue sivuiltani lisää, ja tule tapaamaan!

Euron panoksella parempi Suomi.


 

Siiri Turunen – 195

23v., Sosiaalitieteiden opiskelija, taitoluisteluvalmentaja


Olen Siiri Turunen, 23-vuotias turkulainen nuori ja energinen nainen. Opiskelen kolmatta vuotta sosiaalitieteitä Turun yliopistossa ja valmistun tulevana keväänä valtiotieteiden kandidaatiksi. Opintojen ohessa toimin taitoluisteluvalmentajana.

Suomen tulevaisuus näyttää synkältä ja maamme suuntaa tulee muuttaa. Olen ehdolla eduskuntaan, sillä haluan olla rakentamassa parempaa Suomea. Paremman Suomen rakentamiseen tarvitaan menestysresepti. Oma visioni Suomen menestysreseptistä pitää sisällään liikettä, koulutusta ja opiskelijoita, yrityksiä ja yrittäjyyttä, mielen hyvinvointia, vastuullista taloudenpitoa, ilmastotekoja, terveyttä, vapautta ja rohkeutta.

Haluan toimia nuorten ja opiskelijoiden äänenä päätöksenteossa sekä liikunnan puolestapuhujana. Tarvitsemme päätöksentekoon uuden sukupolven edustajia, joilla on näkemystä tulevaisuudesta ja halua rakentaa kestävää yhteiskuntaa.


 

TAKAISIN YLÖS