Puoluekokous (puko)
Kokoomuksen ylintä päätösvaltaa käyttää puoluekokous, joka päättää muun muassa puolueen aatteellisesta ja poliittisesta linjasta sekä valitsee puolueen puheenjohtajan, varapuheenjohtajan sekä puoluevaltuuston puheenjohtajan ja jäsenet.
Puoluevaltuusto (puva)
Puoluekokousten välisenä aikana puolueen ylintä päätösvaltaa käyttää puoluevaltuusto, johon kuuluu puoluekokouksessa valittu puheenjohtaja sekä 60 jäsentä ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä.
Puoluevaltuusto päättää muun muassa puoluehallituksen valinnasta, puolueen toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta, toimintakertomuksesta ja tilinpäätöksestä sekä jäsenmaksujen suuruudesta.
Puoluehallitus (puha)
Puoluehallitukseen kuuluu puolueen puheenjohtaja, kolme varapuheenjohtajaa sekä 5-19 jäsentä ja heidän henkilökohtaiset varajäsenet. Puoluehallituksen jäseniksi valitaan pääsääntöisesti puolueen jäsenliittojen (3) ja piirijärjestöjen (13) puheenjohtajat sekä varajäseniksi kyseisten järjestöjen varapuheenjohtajat.
Puoluehallituksen tehtävänä on johtaa puolueen toimintaa puoluekokousten ja puoluevaltuuston päätösten mukaisesti. Se myös ohjaa puolueen jäsenyhdistysten toimintaa ja valvoo sääntöjen sekä puoluekokousten ja puoluevaltuuston päätösten noudattamista. Lisäksi puoluehallitus valmistelee puoluekokousten ja puoluevaltuuston käsiteltäväksi tulevat asiat.
Puoluetoimisto ja henkilöstö
Puolueella on henkilöstä puoluetoimistolla ja piiritoimistoilla ympäris Suomen. Puoluetoimistolla työskentelee muun muassa puolueen johtamisesta, hallinnosta, ohjelmatyöstä, viestinnästä ja järjestötoiminnasta vastaavia työntekijöitä.
Puoluevaltuuston valitsema puoluesihteeri johtaa puoluetoimistoa ja muuta puolueen henkilöä. Hänen tehtävänään on johtaa puolueen toimintaa puoluehallituksen päätösten mukaisesti. Puoluesihteerin alaiset toiminnanjohtajat johtavat piiritoimistojen henkilöstöä ja piirijärjestöjen toimintaa.
Puoluetoimiston yhteystiedot löydät täältä.
Puolueen verkostot
Verkostot tarjoavat kaikille kokoomuksen jäsenille mahdollisuuden seurata itseään kiinnostavia poliittisia teemoja, vaikuttaa niihin itselle ja elämäntilanteeseen parhaiten sopivalla tavalla sekä tavata samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä.
Verkostoihin kootaan kaikki aiheesta kiinnostuneet kokoomuslaiset, vaikuttajaryhmissä taas keskitytään tietyn erityisalueen vaikuttamistyöhön ja poliittiseen valmisteluun.
Lue lisää puolueen ohjelmatyöstä ja verkostojen toiminnasta täältä.