Eläkejärjestelmä uusiksi, maahanmuuttovirasto palasiksi ja nuuska kauppohin – Kokoomusnuoret vaatii vapautta ja vastuuta Kalajoella

Kannanotto

Eläkejärjestelmän pyramidihuijauksen purkaminen, työperäisen maahanmuuton eriyttäminen sekä nuuskan kaltaisten tuotteiden vapauttaminen ovat Kokoomuksen Nuorten Liiton mielestä kokoomuksen seuraava askel.

”Normienpurku, kilpailukyky ja sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus ovat meille keskeisiä asioita. Lähdemme puoluekokoukseen kirittämään puoluetta oikealle raiteelle purkamalla nykyisen eläkejärjestelmän, eriyttämällä työperäisen maahanmuuton sekä vahvistamalla verokertymää normeja purkamalla”, aloittaa Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Maria Miala.

Erityisesti Kokoomusnuorten nuuskan kaltaisia tuotteita koskeva aloite on herättänyt paljon keskustelua. Tilastot osoittavat, että Suomessa menetetään matkailijoiden sekä ammattimaisten rikollisliigojen takia vuosittain 40 miljoonan euron verotulot nuuskasta ja sen kaltaisia tuotteista. 

“On aika lopettaa toiveunessa eläminen, että nuuskan kaltaisten tuotteiden käyttö loppuu kieltolailla. Muualla Euroopassa nuuskan kaltaisia tuotteita saa myydä EU:n tupakkadirektiivin purutupakkaa koskevan poikkeuksen mukaisesti. Miksi siis sallimme edelleen tämän verojen menetyksen?”, lisää Miala.

Osana työ- ja elinkeinopolitiikkaa Kokoomusnuoret esittävät maahanmuuttoviraston pilkkomista, jotta työperäinen maahanmuutto eriytettäisiin työ- ja elinkeinoministeriön suoraan ohjaukseen kilpailukyvyn maksimointia varten. 

“Hienoa, että puoluehallitus ymmärtää huolen siitä, että nykyinen maahanmuuttojärjestelmä ei tunnista tarpeeksi eroa turvapaikanhakijoiden ja yritysjohtajien tai huippukoodareiden välillä. Ei ole järkeä, että molemmat jonottavat samalla maahanmuuttoviraston luukulla”, tiivistää liittohallituksen jäsen Toni Pakarinen.

Kokoomusnuorten seuraavassa aloitteessa eläkejärjestelmää syytetään pyramidihuijaukseksi ja vaaditaan sen muuttamista nykyisen mallin sijaan itsemaksettavaksi kahden pilarin malliksi. Ensimmäinen pilari koostuisi kansaneläkkeestä ja toinen pilari olisi pakollinen rahastoeläke työntekijän itse valitsemiin sijoitusrahastoihin.

“Puhe sukupolvisopimuksesta on älyllistä epärehellisyyttä, niin kauan kun eläkemaksut nousevat, eläke pienenee ja eläkeikä nousee vuodesta toiseen”,  päättää Pakarinen.

Lisätietoja:

Miala Maria

Miala Maria

Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja

maria.miala@kokoomusnuoret.fi

Pakarinen Toni

Pakarinen Toni

Liittohallituksen jäsen, NUU:n puheenjohtaja

toni.pakarinen@helsinki.fi

+358458730889