torstaina

18.2.2021

18.00–19.30

Google Meet

Hallitus ja talous – missä mentiin metsään? ft. Matti Virén

“Onko Suomi enää Pohjoismaa?” kysyy valtiovarainministeriön tuore raportti. Valtiovarainministeri Matti Vanhanen vertaa Suomen talouden suuntaa Kreikkaan ja Portugaliin. Suomen bruttokansantuotteen kehitys onkin jäänyt selvästi jälkeen verrokkimaihin kuten muihin Pohjoismaihin suhteutettuna, ja työttömyys sekä velkaantumisaste ovat myös korkealla tasolla.
Mikä Suomea vaivaa? Auttaako EU-tukipaketti tosiasiassa Suomen taloutta, vai onko se vain turha menoerä? Millaiset reformit ovat tarpeen, ja pystyykö Marinin hallitus tekemään niitä? Kauanko keskuspankit pystyvät pumppaamaan talouteen rahaa? Onko hyvinvointivaltio kestävällä pohjalla?
Muun muassa näitä kysymyksiä käsitellään tässä tapahtumassa professori Matti Virénin kanssa. Virén on valmistunut valtiotieteiden tohtoriksi Helsingin yliopistosta vuonna 1982 ja hän on työuransa aikana toiminut mm. professorina Turun yliopistossa sekä tutkimusjohtajana Suomen Pankissa ja Valtion taloudellisessa tutkimuskeskuksessa. Hän on erityisesti finanssipolitiikan asiantuntija ja on tunnettu ylivelkaantumisen sekä julkisen sektorin paisumisen kriitikkona.
💬: Hallitus ja talous – missä mentiin metsään? ft. Matti Virén
📍: Etänä Google Meetsissä
⏱: Torstaina 18.2. klo 18 alkaen
💰: Ei mitään!
Lisätiedot tapahtumasta:
Binga Tupamäki
0505394440
TAKAISIN YLÖS