Sisäinen turvallisuus ei kuulu katupartioille – poliisin resurssit turvattava

Kannanotto Tiedote

Kokoomusnuoret vaatii poliisin resurssien riittävyyden turvaamista. Viimeaikainen pakolaiskriisi on koetellut kansalaisten turvallisuudentunnetta ja vaikuttanut mielipideilmastoon. Vastauksena yleisen turvallisuudentunteen heikkenemiseen monilla paikkakunnilla on perustettu niin sanottuja kansalaispartioita, myös rasistisin motiivein.

“Suomalaisessa oikeusvaltiossa ulkoisesta ja sisäisestä turvallisuudesta sekä oikeusjärjestelmästä huolehtiminen kuuluvat vain ja ainoastaan julkiselle vallalle. Tämän linjan on oltava yksiselitteinen. Vastuuta ei voi ulkoistaa katupartioille. Rasistiset katupartiot ja omankädenoikeus päinvastoin heikentävät turvallisuudentunnetta entisestään.”, painottaa Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov.

Asiantuntijoiden mukaan poliisien määrä on jo nyt kipurajalla. Poliisin tehtävien hoito saattaa tulevaisuudessa vaikeutua, ellei resursseja pidetä riittävällä tasolla. Vuoden 2016 talousarvioesityksen lisäpanostukset sisäministeriön hallinnonalalle ovat käytännössä aiempien leikkausten perumista sekä suojelupoliisille kohdistettuja lisäresursseja. Panostukset mahdollistavat sisäisen turvallisuuden nykytason ylläpitämisen, mutta eivät riitä vastaamaan lähitulevaisuuden haasteisiin.

Kokoomusnuoret korostaa, että valtio on suomalaisessa yhteiskunnassa ulottanut näppinsä aivan liian laajalle ihmisten elämään turhalla holhoamisella ja sääntelyllä. Mahdollisuuksia ihmisten laajempaan vastuunkantoon itsestään ja lähiympäristöstään on valtavasti. Monella elämän osa-alueella valtion rooli voisikin olla pienempi. Sisäinen turvallisuus ei kuitenkaan ole paikka, josta aloittaa.

Sazonov vaatii hallitukselta toimia heti keväällä: “Eduskunnan tekemä lisäys poliisin resursseihin on riittämätön. Yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen on tultava resurssien jaossa ensimmäisenä. Nyt tarvitaan lisäpanostuksia, joilla erityisesti partiointitehtävissä olevien paikallispoliisien määrää voidaan lisätä. Valmisteilla olevan sisäisen turvallisuuden selonteko on erinomainen paikka arvioida tarvittavat lisäpanostukset. Kevään kehysriihessä olisi sitten mahdollisuus etsiä puuttuvat resurssit.”

Lisätietoja:

Vuornos Henrik

Vuornos Henrik

henrik.vuornos@kokoomusnuoret.fi

+358 44 253 4444

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.