Yli 120 kokoomusnuorta ja kokoomusjohtoa koolla Tampereella

Uutinen

Kokoomusnuorten suuri kuntavaalistartti alkoi tänään Tampereella ja keräsi yli sata kokoomusnuorta yliopiston Linna-rakennukseen. Tilaisuuden avasi Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen, joka kertoi tapahtumaväelle muun muassa pormestarin työstä ja Tampereen kuntapolitiikan ajankohtaisista teemoista.

”Oli vaikuttavaa nähdä suuri luentosali viimeistä penkkiä myöten täynnä kokoomusnuoria. Joku yliopiston opiskelijoista kommentoi, ettei ole koskaan nähnyt salissa niin paljon väkeä. Kokoomusnuorilla on valtavan hyvä draivi niin ehdokashankinnassa kuin kampanjoiden suunnittelemisessakin, ja tämän tapahtuman ansiosta vauhti tulee varmasti vain kiihtymään”, tunnelmoi Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov.

Poliittiset tilannekatsaukset ja kampanjaneuvonsa tarjosivat myös valtiovarainministeri Petteri Orpo sekä opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen. Sekä Orpo että Grahn-Laasonen korostivat puheenvuoroissaan nuorisojärjestön tärkeyttä emopuolueen sparraajana ja yhteisen kuntavaalimenestyksen rakentajana.

”Molemmat ministerit korostivat kuntien vahvistuvia tehtäviä ja nuorten arvoa uudistuvan kunnan päätöksenteossa. Nuoret valtuutetut tuovat tekemiseen merkittävää tulevaisuusotetta. Nuorten kvartaali on 25 vuotta. Molempien puheissa nousivat esiin myös omaperäisen ja erottuvan kampanjan merkitystä vaalimenestyksen saavuttamiseksi.”, Sazonov summaa.

Tutkijan näkökulmaa kuntapolitiikan kiemuroihin tarjosi yliopistonlehtori Jenni Airaksinen, joka peräänkuulutti poliitikoilta enemmän konkretiaa esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapaudesta puhuttaessa. Lisäksi Airaksinen esitti tulevaisuuden vaikuttajille huomion, että kaupungit jäävät tämänhetkisessä keskustelussa liikaa paitsioon.

Päivä päättyi käytännön kampanjointivinkkeihin, kun monia kampanjoita toteuttanut Robert Torvelainen ja ex-ministeri Kimmo Sasi avasivat kokemuksiaan lukuisista kampanjoista, joissa ovat olleet mukana.

”Huomenna vuorossa on Kokoomusnuorten kuntavaalipamfletin julkistus ja lisää huippumielenkiintoisia puheenvuoroja. Pamfletissa avaamme näkemyksiämme muun muassa kaupungistumisesta, varhaiskasvatuksesta ja liikenteen tulevaisuudesta”, valottaa Sazonov.

Ota kantaa