Henrik Vuornos ehdolle Kokoomusnuorten puheenjohtajaksi

Uutinen

Henrik Vuornos (24) asettuu ehdolle Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtajaksi. Hän on toiminut Kokoomusnuorten liittohallituksessa ja työvaliokunnassa kaksi vuotta. Kuntapolitiikassa Vuornos toimii tällä hetkellä Espoossa Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajana ja kaupunginhallituksen jäsenenä. Päivätyökseen hän työskentelee Kokoomuksen eduskuntaryhmässä tiedotussihteerinä. Vuornos opiskelee taloustiedettä Helsingin Yliopistossa.

”Kokoomusnuorilla on valtava merkitys sen osalta, mihin suuntaan Kokoomus puolueena liikkuu tulevaisuudessa. Kokoomusnuorten tehtävä on kirittää puoluetta parantamaan juoksua ja tekemään parempaa politiikkaa. Kokoomusnuoria yhdistävät erityisesti tavoitteet markkinamyönteisemmästä, länsimielisemmästä ja vapautta korostavasta poliittisesta liikkeestä. Näiden arvojen toivoisin näkyvän vahvemmin Kokoomuksessa”, sanoo Vuornos.

Vuornoksen mukaan Kokoomusnuorilla olisi valtava mahdollisuus asettaa erilaisia agendoja poliittiseen keskusteluun. Hän haluaisi erityisesti lisätä Kokoomusnuorten poliittisen valmistelun uskottavuutta. Vuornos on toiminut aikaisemmin opetusministeri Grahn-Laasosen ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Mykkäsen erityisavustajana.

”Kokoomusnuorten tulee nostaa oman tekemisensä tasoa. Tavoitteeksemme pitää ottaa, että seuraavassa hallitusohjelmassa näkyy vahvasti Kokoomusnuorten kädenjälki. Vahvin potentiaalimme on jäsenistössä, ja sen osaamisessa. Tarvitsemme sekä määrätietoista työtä, että kykyä viedä työn jälkiä eteenpäin”, sanoo Vuornos.

Seuraavalla puheenjohtajakaudella järjestetään neljät vaalit: maakunta-, presidentin-, europarlamentti- sekä eduskuntavaalit. Vuornoksen mukaan Kokoomusnuorten tulee virittää toimintansa siten, että kaikissa vaaleissa otetaan merkittävät voitot.

”Tavoitteet vaalien osalta ovat kovat, mutta saavutettavissa. Tammikuussa Sauli Niinistö presidentiksi. Maakuntavaaleissa 50 kokoomusnuorta maakuntavaltuutetuksi. Eduskuntavaaleissa 5 alle 30-vuotiasta kokoomuslaista kansanedustajaa. Yksi kokoomusnuori europarlamenttiin”, Vuornos maalailee.

Vuornoksen mukaan poliittiselle vaikuttamiselle on taas enemmän kysyntää kuin vuosiin. Nuoret ihmiset ovat olleet yhtenäinen voima monissa eri maissa käydyissä vaaleissa viime vuosina.

”Kokoomusnuorten tulee löytää parhaat keinot, joilla yhteiskunnallisesti kiinnostuneet nuoret pääsevät vaikuttamaan ympäröivään maailmaan. Kansainvälisyys, avoimuus ja sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus vaativat puolustajansa. Kokoomusnuorilla on erinomainen mahdollisuus ottaa koppi tästä liikehdinnästä”, sanoo Vuornos.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja valitaan Kokoomuksen Nuorten Liiton liittokokouksessa Helsingissä 24.-26.11.

Lisätiedot:
Henrik Vuornos
puh. 0442534444

Kuva: Aku Siukosaari

Lisätietoja:

Vuornos Henrik

Vuornos Henrik

Liittohallituksen jäsen

Ota kantaa