Julkaisut

Kokoomusnuoret julkaisee jäsenistönsä ja eri alojen asiantuntijoiden kirjoittamia ajankohtaisia pamfletteja. Niiden tekstit eivät aina edusta sellaisenaa Kokoomusnuorten virallisia kantoja, vaan kirjoittajiensa näkemyksiä asioihin.

Dynaamisemman talousunionin ja sisämarkkinan työkalut (2024)

Dynaamisemman talousunionin ja sisämarkkinan työkalut -pamfletti on Kokoomusnuorten 6.6.2024 julkaisema talouspolitiikan verkoston valmistelema julkaisu, jonka tarkoituksena on luoda lukijoissa ajatuksia EU:n talousalueen kehittämistarpeista.

Dynaamisemman talousunionin ja sisämarkkinan työkalut

EU:n suunta ja kipupisteet (2024)

EU:n suunta ja kipupisteet -pamfletti on Kokoomusnuorten 2.4.2024 julkaisema julkaisu, jossa käsitellään EU:n kohtaamia haasteita, kuten taloudellisia ongelmia, poliittista eripuraa ja ulkopolitiikan haasteita huomioimalla kuitenkin sen, että suomalaiset suhtautuvat EU:hun pääosin myönteisesti.

Julkaisussa painotetaan keskustelun tärkeyttä EU:n ongelmista ja tarvetta muuttaa liiallisen sääntelyn suuntaa. Pamfletissa esitetään eri asiantuntijoiden näkemyksiä EU:n tulevaisuudesta, sääntelyn haasteista ja talouden roolista unionin kestävyydessä. Tämä on Kokoomusnuorten eurovaalipamfletti vuoden 2024 eurovaaleja varten.

EU:N SUUNTA JA KIPUPISTEET

Kohti sivistyksen kehtoa (2023)

Kohti sivistyksen kehtoa -pamfletti on Kokoomusnuorten 7.10.2023 julkaisema sivistyspoliittisen verkoston valmistelema julkaisu, joka herättelee lukijaa ajattelemaan sivistyspolitiikan teemoja ja samalla rohkaisee sivistyspoliittiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun.

KOHTI SIVISTYKSEN KEHTOA

Vähän parempaa veropolitiikkaa (2020)

Vähän parempaa veropolitiikkaa on Kokoomusnuorten 18.1.2020 julkaistu veropoliittinen pamfletti. Pamfletissa ruoditaan pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelmaan kirjattuja toimia verotuksen näkökulmasta.

Pamfletin mukaan hallitusohjelmaan kirjatut tavoitteet kuten 75% työllisyysaste ja julkisen talouden tasapainottaminen vuoteen 2023 mennessä ovat hyviä tavoitteita, mutta toimenpiteiden osalta näiden saavuttaminen tuntuu ainakin tällä hetkella utopistiselta.

Vähän parempaa veropolitiikkaa

Älä heitä minua sekajätteeseen (2019)

Älä heitä minua sekajätteeseen on Kokoomusnuorten kiertotalousaiheinen pamfletti (julkaistu 4.12.2019).

Pamfletti pitää sisällään europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen, Molok Oy:n kiertotalousasiantuntija Jenni Rahkosen, kansanedustaja Saara-Sofia Sirenin, Gasumin yhteiskuntasuhdepäällikkö Juha Ala-Huikun, ajatuspaja Liberan sisältöjohtaja Tere Sammallahden sekä Suomen Kiertovoiman viestinnän asiantuntijan Kaisa Halmen kirjoitukset.

Älä heitä minua sekajätteeseen

The F-word (2019)

The F-word on Kokoomusnuorten federalismipamfletti (30.4.2019).

Kokoomusnuorten lähtökohta on seuraava: EU:ssa olemme ja EU:ssa myös pysymme. On siis ajanhukkaa puhua siitä, tulisiko Suomen pysyä unionissa. Vuoden 2019 europarlamenttivaalien aikana meidän tulisi puhua siitä, minkälainen Euroopan integraatio on suotuisin eurooppalaisten kannalta. Tämä pamfletti on Kokoomusnuorten kontribuutio tähän keskusteluun.

THE F-WORD

Maa kutsuu! (2018)

Maa kutsuu! on Kokoomusnuorten ympäristöpamfletti (12.2.2018).

Tekstien kirjoittajina on huikeita ammattilaisia, mm. sisäministeri Kai Mykkänen, kansanedustajat Saara-Sofia Sirén ja Antero Vartia sekä Junckerin erityisneuvonantaja Aura Salla. Julkaisu on kova kattaus kirjoittajia ja näkökulmia ympäristöpolitiikan eri sektoreilta.

Maa Kutsuu!

Kuka saa ja kenelle annetaan? (2017)

Kuka saa ja kenelle annetaan? on Kokoomusnuorten sosiaalipoliittinen pamfletti (16.9.2017). Pamfletti käsittelee sosiaalipoliittisia aiheita laajasti aina perustulomallista päihdehuoltoon ja perhevapaisiin asti.

Pamfletin keskeisin avaus on vastikkeellisen perustulomallin esitteleminen, joka Kokoomusnuorten puheenjohtajan Daniel Sazonovin mukaan selkeyttäisi sekavaa ja vanhanaikaista sosiaaliturvajärjestelmää. Sazonovin mukaan Suomeen tulisi luoda perustulomalli, jossa yhdistyvät negatiivisen tuloveron varaan rakentuva perustulo, alueelliset erot huomioiva elinkustannuslisä sekä vastikkeellisuuden vaatimus.

KUKA SAA JA KENELLE ANNETAAN?

Remontti (2017)

Remontti – Kokoomusnuorten 15 ajatusta tulevaisuuden kunnasta on Kokoomusnuorten kuntavaalipamfletti (30.1.2017).

Pamfletissa 15 kokoomusnuorta avaa ajatuksiaan kuntapoliittisista teemoista. Pamfletissa käsitellään mm. norminpurkua, kaupungistumista, varhaiskasvatusta, liikenteen uudistuksia ja montaa muuta teemaa.

REMONTTI – KOKOOMUSNUORTEN 15 AJATUSTA TULEVAISUUDEN KUNNASTA

Murros (2016)

Murros – 10 visionääristä ajatusta Suomelle on Kokoomusnuorten pamfletti (julkaistu 13.7.2016).

Tässä pamfletissa kymmenen kokoomusnuorta erilaisista taustoista pääsee ääneen ja kertoo näkemyksensä siitä, mihin suuntaan Suomea ja maailmaa tulisi tulevina vuosikymmeninä viedä. Toivomme, että tämä rohkaisee yhteiskunnallisia toimijoita jättämään näpertelyn sikseen ja tarttumaan toimeen. Suomi on perinteisesti ollut ratkaisukeskeinen ja kokoaan sisukkaampi tekijä – tämä kadotettu tekemisen meininki on nyt löydettävä takaisin.

MURROS – 10 visionääristä ajatusta Suomelle

 

TAKAISIN YLÖS