Julkaisut

Kokoomusnuoret julkaisee jäsenistönsä ja eri alojen asiantuntijoiden kirjoittamia ajankohtaisia pamfletteja. Niiden tekstit eivät aina edusta sellaisenaa Kokoomusnuorten virallisia kantoja, vaan kirjoittajiensa näkemyksiä asioihin.

Vähän parempaa veropolitiikkaa (2020)

Vähän parempaa veropolitiikkaa on Kokoomusnuorten 18.1.2020 julkaistu veropoliittinen pamfletti. Pamfletissa ruoditaan pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelmaan kirjattuja toimia verotuksen näkökulmasta.

Pamfletin mukaan hallitusohjelmaan kirjatut tavoitteet kuten 75% työllisyysaste ja julkisen talouden tasapainottaminen vuoteen 2023 mennessä ovat hyviä tavoitteita, mutta toimenpiteiden osalta näiden saavuttaminen tuntuu ainakin tällä hetkella utopistiselta.

Vähän parempaa veropolitiikkaa

Älä heitä minua sekajätteeseen (2019)

Älä heitä minua sekajätteeseen on Kokoomusnuorten kiertotalousaiheinen pamfletti (julkaistu 4.12.2019).

Pamfletti pitää sisällään europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen, Molok Oy:n kiertotalousasiantuntija Jenni Rahkosen, kansanedustaja Saara-Sofia Sirenin, Gasumin yhteiskuntasuhdepäällikkö Juha Ala-Huikun, ajatuspaja Liberan sisältöjohtaja Tere Sammallahden sekä Suomen Kiertovoiman viestinnän asiantuntijan Kaisa Halmen kirjoitukset.

Älä heitä minua sekajätteeseen

The F-word (2019)

The F-word on Kokoomusnuorten federalismipamfletti (30.4.2019).

Kokoomusnuorten lähtökohta on seuraava: EU:ssa olemme ja EU:ssa myös pysymme. On siis ajanhukkaa puhua siitä, tulisiko Suomen pysyä unionissa. Vuoden 2019 europarlamenttivaalien aikana meidän tulisi puhua siitä, minkälainen Euroopan integraatio on suotuisin eurooppalaisten kannalta. Tämä pamfletti on Kokoomusnuorten kontribuutio tähän keskusteluun.

THE F-WORD

Maa kutsuu! (2018)

Maa kutsuu! on Kokoomusnuorten ympäristöpamfletti (12.2.2018).

Tekstien kirjoittajina on huikeita ammattilaisia, mm. sisäministeri Kai Mykkänen, kansanedustajat Saara-Sofia Sirén ja Antero Vartia sekä Junckerin erityisneuvonantaja Aura Salla. Julkaisu on kova kattaus kirjoittajia ja näkökulmia ympäristöpolitiikan eri sektoreilta.

Maa Kutsuu!

Kuka saa ja kenelle annetaan? (2017)

Kuka saa ja kenelle annetaan? on Kokoomusnuorten sosiaalipoliittinen pamfletti (16.9.2017). Pamfletti käsittelee sosiaalipoliittisia aiheita laajasti aina perustulomallista päihdehuoltoon ja perhevapaisiin asti.

Pamfletin keskeisin avaus on vastikkeellisen perustulomallin esitteleminen, joka Kokoomusnuorten puheenjohtajan Daniel Sazonovin mukaan selkeyttäisi sekavaa ja vanhanaikaista sosiaaliturvajärjestelmää. Sazonovin mukaan Suomeen tulisi luoda perustulomalli, jossa yhdistyvät negatiivisen tuloveron varaan rakentuva perustulo, alueelliset erot huomioiva elinkustannuslisä sekä vastikkeellisuuden vaatimus.

KUKA SAA JA KENELLE ANNETAAN?

Remontti (2017)

Remontti – Kokoomusnuorten 15 ajatusta tulevaisuuden kunnasta on Kokoomusnuorten kuntavaalipamfletti (30.1.2017).

Pamfletissa 15 kokoomusnuorta avaa ajatuksiaan kuntapoliittisista teemoista. Pamfletissa käsitellään mm. norminpurkua, kaupungistumista, varhaiskasvatusta, liikenteen uudistuksia ja montaa muuta teemaa.

REMONTTI – KOKOOMUSNUORTEN 15 AJATUSTA TULEVAISUUDEN KUNNASTA

Murros (2016)

Murros – 10 visionääristä ajatusta Suomelle on Kokoomusnuorten pamfletti (julkaistu 13.7.2016).

Tässä pamfletissa kymmenen kokoomusnuorta erilaisista taustoista pääsee ääneen ja kertoo näkemyksensä siitä, mihin suuntaan Suomea ja maailmaa tulisi tulevina vuosikymmeninä viedä. Toivomme, että tämä rohkaisee yhteiskunnallisia toimijoita jättämään näpertelyn sikseen ja tarttumaan toimeen. Suomi on perinteisesti ollut ratkaisukeskeinen ja kokoaan sisukkaampi tekijä – tämä kadotettu tekemisen meininki on nyt löydettävä takaisin.

MURROS – 10 visionääristä ajatusta Suomelle

 

TAKAISIN YLÖS