Puolustusvoimat mukaan öljyntorjuntatalkoisiin

Kannanotto

Uudenmaan Kokoomusnuoret ry vaatii Puolustusvoimia mukaan öljyntorjuntatalkoisiin. Vakavan öljyonnettomuuden vaatima öljyntorjuntaoperaatio vaatisi suuren työvoimareservin, jonka Suomessa vain puolustusvoimat pystyvät tarjoamaan. Uudenmaan Kokoomusnuoret pitää erittäin tärkeänä, että rauhan aikana hyödynnetään varusmiehiä tämän kaltaisessa kriisinhallinnassa.

On itsestäänselvyys, että turman tapahtuessa puolustusvoimat ovat muiden viranomaisten tukena öljyntorjuntaoperaatiossa. Näin ollen on tärkeää, että varusmiehillä ja reserviläisillä on myös edellytykset toimia öljyntorjuntatehtävissä. Turman tuhojen laajuus riippuu täysin kuinka nopeasti onnettomuuteen pystytään reagoimaan, tässä vaiheessa työvoiman kouluttaminen on liian myöhäistä. Lisäksi valmiiden sotilasorganisaatioiden olemassaolo nopeuttaa toimintaa ja sen organisoimista.

Antamalla varusmiehille ja puolustusvoimien kantahenkilökunnalle peruskoulutuksen öljyntorjunnasta, pystytään merkittävästi vähentämään onnettumuuden aiheuttamia vahinkoja Suomen rannikkoalueille ja sen ympäristölle. Kuitenkaan koulutus ei puolustusvoimille olisi suuri kustannuksellinen tai ajallinen panostus.

Uudenmaan Kokoomusnuoret ehdottaa öljyntorjuntakoulutusta sisällytettäväksi pakolliseksi osaksi kaikkien varusmiesten käymää sotilaan perustutkintoa ja puolustusvoimien kantahenkilökuntaa koulutettavaksi öljyntorjunnan kouluttajiksi sekä kriisiorganisaatioiden toimihenkilöiksi.

Lisätietoja:
Sini-Tuuli Mäkinen, 040 7496173, sini-tuuli.makinen(a)abo.fi
Marko Ruokolainen, 050 5996278, marko.ruokolainen(a)netti.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.