Oulun Läänin Kokoomusnuoret

Tervetuloa Oulun Läänin Kokoomusnuorten sivuille.

Oulun Läänin Kokoomusnuoret ry tunnustaa avoimesti sinistä väriä ja pyrkii lisäämään kokoomuksen kannatusta nuorten keskuudessa.
Yksilönvapaus ja vastuu itsestä, muista sekä elinympäristöstä ja koko yhteiskunnasta ovat toimintamme lähtökohta.

Piiri toimii aktiivisesti ja järjestää muun muassa koulutus- ja keskustelutilaisuuksia,
retkiä ja illanviettoja, sekä osallistuu Kokoomuksen Nuorten Liiton sekä muiden piirien järjestämiin tapahtumiin.
Oulun Läänin Kokoomusnuoret ry näkyy ja kuuluu myös kunta- ja aluepolitiikassa.

Toiminnallaan piiri pyrkii nostamaan nuorten, etenkin jäsenistönsä, yhteiskunnallista tietoutta ja aktiivisuutta,
ottamaan kantaa ja vaikuttamaan tärkeinä pitämiinsä asioihin.

Toiminta on avointa ja tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki politiikasta ja toiminnasta kiinnostuneet.

Yhteystiedot

Piiritoimisto
Vanhantullinkatu 4, 5.krs
90100 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus

Kainuun Kokoomus

Valjus Aamos

Valjus Aamos

Oulun Läänin Kokoomusnuorten puheenjohtaja

aamos.valjus@gmail.com

Ellonen Lotta

Ellonen Lotta

Oulun Läänin Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja

Hjelt Johanna

Hjelt Johanna

Järjestösuunnittelija, häirintäyhdyshenkilö

johanna.hjelt@kokoomusnuoret.fi

+358 44 318 0898

Piiri- ja paikallistoiminnan ja tapahtumien kehittäminen, jäsenrekisterin ylläpito ja jäsenyyteen liittyvät asiat

Oulun Läänin Kokoomusnuoret Instassa

Toivotamme iloista ystävänpäivää kaikille! 💙💐

Me Kokoomusnuorissa olemme ylpeitä yhteisömme hengestä, jossa niin monet ovat löytäneet elinikäisiä ystäviä ja luoneet merkityksellisiä suhteita. Haluamme kutsua sinutkin mukaan osaksi tätä innostavaa ja aktiivista maanlaajuista yhteisöämme,  jossa teemme yhteisvoimin muutosta maailmaan!

Liittyminen on helppoa – käy osoitteessa kokoomusnuoret.fi/liity tai klikkaa linkkiä suoraan biosta löytyvän Linktreen kautta.

#kokoomusnuoret #ystävänpäivä
Kannanotto: Alv-noston sijaan rohkeampia leikkauksia

Iltalehti nosti 7.2. hallituslähteistä saamiensa tietojen mukaan, että arvonlisäverotusta aiotaan kiristää kevään kehysriihessä.

"Oli jo viime kesänä selvää, että pelkästään hallitusohjelman toimet eivät riitä Suomen talouden pelastamiseen. Kokoomusnuoret kannattavat lisäsopeutuksia, kunhan ne ovat ensisijaisesti leikkauksia, ei veronkorotuksia. Suomalaiset ovat jo ennestään OECD-maiden verotuksen kärjessä", Kokoomusnuorten puheenjohtaja Binga Tupamäki avaa.

Kannanoton pääset lukemaan kokonaisuudessaan kokoomusnuoret.fi -sivuilta tai bion linkistä! 📲

#kokoomusnuoret
Presidentinvaalien kisa käy kuumana! Prosenttierot ehdokkaiden välillä ovat päivä päivältä kaventuneet ja viimeiset äänet on yhä antamatta. Tule mukaan seuraamaan lauantaina 10.2. klo 12.00 Kokoomusnuorten puheenjohtajan Binga Tupamäen ja Vihreiden nuorten puheenjohtajan Selinä Neran yhteistä Instagram-liveä.

Luvassa pohdintoja presidenttiehdokkaiden vahvuuksista ja eroista sekä vaalitunnelman nostatusta. Miksi nuorten on tärkeä äänestää? Miksi äänestää Stubbia, entä miksi Haavistoa? Miltä vaalihuuma on näyttänyt ja tuntunut kentällä?

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

#presidentinvaalit #instagramlive #kokoomusnuoret #vihreatnuoret
Kokoomusnuorten puheenjohtaja @bingatupamaki on huomenna 6.2. klo 6.45 MTV:n Huomenta Suomessa keskustelemassa eduskunnan tärkeimmistä tavoitteista tulevalle keväälle. Lisäksi keskustellaan myös ajankohtaisista työmarkkina-asioista.

Mukana keskustelussa myös @keskustanuoret puheenjohtaja @tapionjere sekä @demarinuoret puheenjohtaja @emiliakangaskolkkaa 📺

Tervetuloa kuulolle kaikki! 💙

@mtvhuomentasuomi
#kokoomusnuoret #huomentasuomi #mtvuutiset
Liity nyt Kokoomusnuorten jäseneksi osoitteesta kokoomusnuoret.fi/liity (linkki myös biossa)! 💙

Kokoomusnuorten jäsenenä olet mukana näyttämässä Suomessa toimiville epädemokraattisille voimille, että me seisomme vahvasti avoimen, demokraattisen ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan puolella. 🏛️ Pääset olemaan myös osana kansanliikettä, joka turvaa Suomen tulevaisuuden realismiin perustuvalla politiikalla ja kestävillä päätöksillä. 🫱🏼‍🫲🏽

 Liity Kokoomusnuoriin ja ota aktiivinen rooli muutoksen tekemisessä! 💪🏼🇫🇮

#kokoomusnuoret #kokoomus
Yhteiskannanotto: Stubb on oikeassa – lisää EU-rahaa puolustukseen!

"Venäjän pitkittynyt hyökkäyssota Ukrainaan on laittanut Euroopan unionin uuden haasteen eteen. Puolustusteollisuuden tuotanto laahaa, eikä puolustustarvikkeita ole kyetty tuottamaan Ukrainan tarpeiden mukaisesti. 

Presidenttiehdokas Alexander Stubb tunnisti ansiokkaasti ongelman MTV:n vaalitentissä 24.1. ja poliittisissa linjauksissaan laajemmin. Hän on esittänyt rahoituskriteerien tarkistamista tältä osin. Kokoomusnuoret ja Kristillisdemokraattiset Nuoret pitävät avausta erinomaisena."

Kannanoton pääset lukemaan kokonaisuudessaan kokoomusnuoret.fi -sivuilta tai bion linkistä! 📲

#kokoomusnuoret #kdnuoret
Presidentinvaalien toisen kierroksen ennakkoäänestys alkaa huomenna ja @alexstubb on selvässä johdossa Helsingin Sanomien tuoreessa gallupissa 💙

Suomi tarvitsee presidentiksi kansainvälisen ja kielitaitoisen asiantuntijan, jolla on laaja kokemus ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Alexander Stubb on selkeästi paras henkilö tähän kunniakkaaseen tehtävään ja se heijastuu iloksemme myös kansan mielipiteissä!

#kokoomus #kokoomusnuoret #presidentinvaalit #Alex2024
Kokoomusnuoret toivottaa hyvää tammisunnuntaita ja vaalipäivää kaikille!

Tammisunnuntai on päivä, jolloin muistamme Suomen vapaussodan alkua ja sen merkittävää roolia itsenäisyytemme turvaamisessa. 

27. tammikuuta 1918 Etelä-Pohjanmaan suojeluskunnat aloittivat toimet venäläisten sotajoukkojen aseistariisumiseksi, vastaten Venäjän joukkojen pysymiseen Suomessa, vaikka Venäjä oli tunnustanut Suomen itsenäisyyden. Tämä oli osa laajempaa itsenäisyystaistelua, joka johti Suomen sisällissotaan. 

Tammisunnuntai symboloi rohkeutta ja itsenäisyyden tavoittelua, jotka ovat olleet Suomen historian ja demokratian kulmakiviä.

Tänään on myös presidentinvaalien vaalipäivä, jolloin Suomen kansa valitsee itselleen johtajan – oikeus, jonka puolesta myös vapaussodassa taisteltiin. 

Itsenäisyydestämme on maksettu kaalliisti, ja äänestämällä vaalimme niitä vapauksia, joiden puolesta tuolloin sodittiin. Käythän sinäkin siis uurnalla antamassa oman äänesi!

Kuva: Vapriikin kuva-arkisto

#kokoomusnuoret #tammisunnuntai
Kokoomusnuoret pitää vielä ahkerasti vaalitapahtumia viimeisinä päivinä ennen varsinaista presidentinvaalien vaalipäivää! Toivottavasti sinäkin pääset mukaan 💙🇫🇮

#kokoomusnuoret @alexstubb
Kansalaisaloite: Poliittiset lakot kiellettävä 🚫

Tämän kansalaisaloitteen taustalla on pyrkimys lisätä tietoisuutta poliittisten lakkojen roolista Suomessa ja niiden ankarista seurauksista.  Aloitteessa vaaditaan, että eduskunta ryhtyisi tarvittaviin toimiin poliittisten lakkojen kieltämiseksi.

Työntekijöille kuuluu oikeus työtaistelutoimenpiteisiin työehtojensa parantamiseksi, mutta poliittiset lakot eivät liity suoraan työsuhteeseen. Niitä käytetään vaikuttamiseen poliittisiin päättäjiin, mikä ei kuulu työaikaan. Poliittiset lakot aiheuttavat haittaa yrityksille, taloudelle ja kansalaisille. Monissa maissa niitä on rajoitettu tai kielletty, ja on aika harkita tätä vaihtoehtoa myös meillä.

Kiitämme tämän tärkeän kansalaisaloitteen tekijöitä, joiden joukosta löytyy myös ansioituneita kokoomusnuoria!

Liity mukaan allekirjoittamalla kansalaisaloite biosta löytyvän linkin kautta 🔗
Ole kuin Ismo.

#kokoomusnuoret #kokoomus #lakko
Alex kiittää tervehdyksistä ja lupaa painaa kampanjaa entistä kovemmin!

Tänään illalla klo 21.00 on Ylen presidenttitentti, jossa vuorossa on oma valovoimainen ehdokkaamme! Kannustakaa kotisohvallanne ja somessa 🔥

Myös ennakkoäänestys on alkanut. Seuraavan viikon ajan joka päivä on hyvä päivä raapustaa kopissa kahdeksikko!
Kokoomusnuorten terveiset ja kortit presidenttiehdokkaallemme menivät perille!

Tsemppiä loppukiriin @alexstubb 💙🔥
Kokoomusnuoret lähettää terveisiä @alexstubb kampanjan loppukiriin! 💙

#alex24 #kokoomus #kokoomusnuoret
Kokoomusnuorten ja Keskustanuorten uudet puheenjohtajat tapasivat. Suunnittelimme yhteistyötä tulevalle vuodelle. Molemmilla puheenjohtajilla oli myös vahva näkemys Suomen tulevasta presidentistä, joten päädyttiin lyömään vetoa:

Jos Rehn pääsee toiselle kierrokselle, niin Binga pitää Rehnin paitaa. Jos Stubb pääsee toiselle kierrokselle, niin Jere pitää Stubbin paitaa. Katsotaan miten käy! 🍀💙

Jos haluat vielä näitä paitoja, niin slaidaa DM!
Tiivistetysti: Helsingin Sanomat uutisoi 5.1., että joukko tunnettuja muusikoita vaatii Yleä boikotoimaan Euroviisuja Israelin osallistumisen takia.

Kokoomusnuorten mielestä Suomella ei ole syytä jättäytyä Euroviisuista. Boikotointi antaisi erittäin vahvan viestin, että ainoastaan Israelia syytetään tämänhetkisestä Gazan sodasta.

Rauhan saavuttamiseksi koko länsimaiden yhteisen tavoiteen on oltava Hamasin eliminoiminen. Euroviisujen boikotointi olisi virheliike, sillä Israelin syyttäminen edistää nimenomaan Hamasin terroristisia tavoitteita sekä sen lopullista suunnitelmaa hävittää kaikki juutalaiset.

Israelin ja Hamasin välinen sota on äärimmäisen traaginen ja Kokoomusnuoret toivoo muidenkin tahojen tavoin, että alueelle saataisiin pysyvä rauha mahdollisimman pian. Gazan sota on Hamasin aloittama, ja Hamasin antautuminen saattaisi sodan nopeaan päätökseen.

Kokoomusnuoret myös kehottaa suomalaisia olemaan välittämättä erityisesti vasemman laidan syyllistämistaktiikasta. Euroviisut ovat musiikin ja kulttuurin juhla, joka pyrkii ylittämään poliittiset ja kansalliset rajat. Koska Israelin täydelle vastustamiselle ei ole kestäviä perusteita, ei ole väärin nauttia Euroviisuista tänäkin vuonna.

Lue koko kannanotto nettisivuiltamme!
Ensimmäinen viikko Tupamäen kautta on alkanut! Kiitos vielä kerran kaikille kokoomusnuorille luottamuksesta.

Alku on ollut vauhdikasta valmistellessa materiaaleja liittohallituksen järjestäytymiskokoukseen. Myös ensimmäinen kannanotto on tulossa viikonlopun aikana. Jänniä paikkoja luvassa! 💙
Onnellista 30-vuotissyntymäpäivää puheenjohtaja @leinoida! 💙

Meillä on sekä ilon että haikeuden hetki juhliessamme Kokoomusnuorten puheenjohtajan, Idan, merkkipäivää samalla, kun vuosi 2023 ja Idan puheenjohtajakausi sekä jäsenyys Kokoomusnuorissa ovat tulossa päätökseen. Sydämelliset kiitokset Idalle kahdesta unohtumattomasta vuodesta puheenjohtajana. Sinun johtajuutesi, intohimosi ja päättäväisyytesi ovat olleet meille korvaamattomia. 

Vaikka jäämme kaipaamaan läsnäoloasi, toivotamme sinulle kaikkea hyvää ja menestystä tulevaisuuden poluillasi! ⭐
Kokoomusnuoret toivottaa kaikille hyvää joulunaikaa sekä rauhallista ja turvallista vuoden päätöstä 🎄⭐️

#kokoomusnuoret #joulu
🎸 Nyt on oikea aika tilata oma Alexin bändissä -paitasi! 

👕 Paidan etupuolella on upea kuva presidenttiehdokas Alexander Stubbista ja takana Alexin pitkä ja vaikuttava CV. Täydellinen yhdistelmä tyyliä ja substanssia!

📌 Tilaaminen on helppoa! Mene osoitteeseen bit.ly/alexinbändissä tai klikkaa biomme linkkiä ja täytä Google Forms -lomake!
This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.
Paul Brooker flickr.com/trojanllama

Vapauta kartta

Lukitse kartta

TAKAISIN YLÖS