Pohjanmaan ja Satakunnan Kokoomusnuoret: Ammattivalittamisen on loputtava!

Kannanotto

Hallinto-oikeudet ovat kuormittuneet erilaisista hallintovalituksista ja niiden käsittelyajat ovat pidentyneet sietämättömiksi. Liian suuren osan hallintovalituksista voidaan tulkita tehdyn pelkästään kiusantekotarkoituksessa, mikä pidentää asiallisten valitusten käsittelyaikoja ja vaarantaa kansalaisten perusoikeuksien toteutumista perusteltujen hallintovalitusten käsittelyssä.

– Jatkuvat valitukset ovat viivästyttäneet esimerkiksi Rauman sataman laajentumissuunnitelmia jo vuosikausia, ja sama suunta jatkunee vielä pitkään. Hallintovalitukset ovat aiheuttaneet merkittävää haittaa sataman ja etenkin sen asiakasyritysten toimintaedellytyksille, toteaa Satakunnan Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Marttinen.

Vahva huoli ammattivalittajien aiheuttamasta haitasta elinkeinoelämän kehittymiselle nousi esiin myös 27.2. julkaistussa Kauppakamarien yritysjohtajakyselyssä. Aiheettomat valitukset voivat pahimmillaan viivästyttää alueellisesti elintärkeitä hankkeita vuosilla tai jopa lopettaa ne kokonaan.

– Tehokas keino ehkäistä kaava- ja rakennushankkeista tehtyjä toistuvia valituksia on asettaa niiden käsittelylle toimenpidemaksu, joka palautettaisiin valituksen mennessä läpi, linjaa Pohjanmaan Kokoomusnuorten puheenjohtaja Visa Kananoja.

Toimenpidemaksun käyttöönotolla halutaan ehkäistä aiheettomia viivytyksiä ja tätä kautta kannustaa yrityksiä investoimaan ja kehittämään elinkeinoelämän toimintaa.

 

Lisätiedot:

Visa Kananoja
puheenjohtaja, Pohjanmaan Kokoomusnuoret ry
040-767 2453
visa@kananoja.com

Matias Marttinen
puheenjohtaja, Satakunnan Kokoomusnuoret ry
044-269 3113
matias.marttinen@gmail.com

Ota kantaa