Hallituspuolueiden nuorisojärjestöt: Hallituksen edettävä määrätietoisesti uudistuksissa

Kannanotto

Kokoomusnuorten ja Perussuomalaisten Nuorten kannanotto
Julkaisuvapaa

Hallituspuolueiden nuorisojärjestöt vaativat hallitusta etenemään määrätietoisesti agendallaan olevissa uudistuksissa. Hallitus voi päästä kunnianhimoiseen tavoitteeseensa Suomen suunnan kääntämisestä vain kunnianhimoisilla teoilla. Lepsuiluun ja puolivillaisiin vesitettyihin ratkaisuihin ei ole varaa. Esimerkkeinä junnaavista uudistuksista nuorisojärjestöt nostavat liikennekaaren, kielikokeilun ja alkoholilain uudistamisen.

”Ministeri Bernerin esitys liikennekaaresta on saatava pikaisesti eteenpäin. Työmarkkinat ja erilaisten palveluiden tarjoaminen ovat valtavan murroksen keskellä. Esimerkiksi taksialaa koskeva lainsäädäntö kaipaa kipeästi päivittämistä 2000-luvulle. Nykyinen järjestelmä, jossa taksialaa säännellään voimakkaasti, on toimimaton niin kuluttajien kuin halukkaiden taksiliikenteen harjoittajienkien näkökulmasta”, toteaa Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov.

”On olennaista ymmärtää, että samanlaiset toimintamallit eivät välttämättä toimi yhtä hyvin Suomen jokaisessa kolkassa. Esimerkiksi kielipolitiikassa tulisi aivan objektiivisesti arvioida, mikä ratkaisu sopii parhaiten mihinkin tilanteeseen. Hallitus on sitoutunut kielikokeiluun, joissa tietyillä alueilla opiskeltaisiin ruotsin sijasta vapaavalintaista kieltä. Toimeenpano antaa yhä odottaa itseään”, jatkaa Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen.

“Suurin virhe, minkä hallitus voisi tässä vaiheessa tehdä, olisi alkaa tuijotella pelkästään kannatuslukuja. Välttämättömistä päätöksistä ei aina saa välitöntä kiitosta, mutta myöhemmin viisaiden ratkaisujen tulokset kyllä nähdään”, puheenjohtajat summaavat.

Daniel Sazonov
Kokoomusnuorten puheenjohtaja
Sebastian Tynkkynen
Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja
P. 0400 988 960

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.