Janne Heikkinen ja Elina Kurikka ehdolle eduskuntavaaleihin 2015

Tiedote

Oulun Läänin Kokoomusnuoret vastaa Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen pyyntöön esittää mahdollisia kansanedustajaehdokkaita kevään 2015 eduskuntavaaleihin. Pohjois-Pohjanmaan sekä Kainuun alueella toimiva nuorten piirijärjestö esittää yksimielisesti molemmille, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun Kokoomuksen piirihallituksille, että kokoomusnuoret Janne Heikkinen sekä Elina Kurikka asetettaisiin ehdolle ensi vuoden eduskuntavaaleissa.

Janne Heikkinen, 23, on kempeleläinen yrittäjätaustainen toisen kauden kunnanvaltuutettu sekä kunnanhallituksen varapuheenjohtaja. Hän on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden ylioppilas pääaineenaan yleinen valtio-oppi. Aikaisemmin myös Oulun Läänin Kokoomusnuorten piirin puheenjohtajana toiminut Heikkinen on osoittautunut poikkeuksellisen ahkeraksi ja aikaansaavaksi vaikuttajaksi.

“Heikkinen on osoittanut kyvykkyytensä toimia sekä luotettavana kunnallispoliitikkona että näkemyksellisenä yhteiskunnallisena keskustelijana. Hän omaa laajat vaikuttamisen verkostot, jotka ovat välttämättömiä isänmaan asioiden hoitamiseksi. Heikkinen on ollut esimerkiksi puolustamassa uhanalaisen Itämeren lohen asemaa sekä palauttamassa henkilöjunaliikennettä Kempeleeseen. Jannen tarmokkuus ja asiaosaaminen luovat loistavat edellytykset toimia Pohjois-Suomen puolestapuhujana.”, sanoo piirin puheenjohtaja Joona Lahti.

Elina Kurikka, 28, toimii Kajaanin kaupunginvaltuutettuna, Kainuun sote-kuntayhtymän hallituksessa sekä johtaa pelialaa edistävää Hacklab Kajaani ry:tä. Elinan taustalta löytyy mm. opintoja Harvardin yliopistossa Yhdysvalloissa sekä menestystä Kainuun Sanomien “Vuoden kainuulainen 2013” -äänestyksessä. Elina tunnetaan myös halpabussiyhtiö Onnibusin kutsumisesta Kainuuseen, jonka ansiosta Onnibus aloitti liikennöinnin Kajaanista muualle Suomeen.

“Kurikka on henkilökohtaisella vaikutustyöllään pystynyt kehittämään kainuulaisten yhteisiä asioita. Tästä hienoina esimerkkeinä etenkin maakunnan liikenneyhteyksien kehittäminen, sekä johdonmukainen työ elinkeinojen vapauksien puolesta. Eduskunnassa Elina olisi erinomainen yksilönvapauksien puolustaja”, puheenjohtaja Lahti esittää.

Piirijärjestön näkemyksen mukaan tulevat eduskuntavaalit ovat historiallisen merkittävät ja vaativat sen mukaisen huomion. “Haluamme eduskuntaan uusia kasvoja, järkeviä ja rohkeita kokoomusnuoria, jotka uskaltavat tehdä kestäviä ja tarvittaessa vaikeitakin päätöksiä Suomen tulevaisuuden puolesta”, puheenjohtaja Lahti linjaa.

Lisätietoja:

Joona Lahti
Puheenjohtaja
Oulun Läänin Kokoomusnuoret ry
puh. 0503219156
joona.lahti@gmail.com

Janne Heikkinen
Ehdokas
+358 405 554 263
janne@janneheikkinen.fi

Lisätietoja: www.janneheikkinen.fi
Korkealaatuiset kuvat median käyttöön tästä.

Elina Kurikka
Ehdokas
+358 45 6573372
elinakurikka@hotmail.com
www.facebook.com/KajaaninElina

Ota kantaa