Ville Valkonen Varsinais-Suomen Kokoomuksen puheenjohtajaksi

Tiedote

Varsinais-Suomen Kokoomus valitsee syyskokouksessaan 4.12.2019 uuden puheenjohtajiston ja piirihallituksen. Piirin nykyinen puheenjohtaja Saara-Sofia Sirén on väistymässä aloittaessaan Kokoomuksen Naisten Liiton puheenjohtajana. Tämänhetkisen tilanteen mukaan puheenjohtajuutta tavoittelevat Ville Valkonen, Janika Takatalo ja Sanna Vauranoja.

Varsinais-Suomen Kokoomusnuoret on 25.11. kokouksessaan päättänyt tukea Ville Valkosta Varsinais-Suomen Kokoomuksen puheenjohtajaksi. Nuorten puheenjohtaja Roosa Kesti kertoo päätöksen olleen yksimielinen ja luonteva, sillä Valkonen on tehnyt tiivistä yhteistyötä nuorten kanssa jo pidempään. “Ville on helposti lähestyttävä ja häneltä löytyy aina aikaa sparrailla ajatuksia”, Kesti kuvailee.

Poliittisilla toimijoilla alkaa jo ensi vuonna olla katse vahvasti kuntavaaleissa, ja Valkosella on kokemusta eri vaikuttamisen tasoilta aina kuntatasolta valtakunnalliseen päätöksentekoon asti. Valkonen on toiminut lukuisissa kokoomustehtävissä, aina ministerin erityisavustajasta ja Paimion Kokoomuksen puheenjohtajuudesta puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi. Vuosien varrella Valkonen on tutustunut laajasti kokoomustoimintaan koko Varsinais-Suomessa. ”Villen osaamisesta on varmasti apua sekä ehdokashankinnassa että vaalivoiton tavoittelussa”, nuorten piirihallituksen jäsen Aino Kovalainen toteaa. “Villen intohimo näkyy kaikessa, mitä hän tekee: hän ei lähde mukaan sellaiseen, mihin ei pysty sitoutumaan täydellä sydämellä.”

Kokoomuksella on käynnissä tavoiteohjelman valmistelu, ja muutostyö näkyy myös Varsinais-Suomessa: väistyvä puheenjohtaja Saara-Sofia Sirén on aloittanut piirin uudistamisen yhdessä järjestöpäällikön kanssa.
“Ville on puhunut meille paljon siitä, miten puolueemme alisuoriutuu valtakunnallisesti, ja linjapohdiskelujen sijaan pitäisi tarttua toimeen. Hän on aikaansaava tekijäluonne, joka innostaa muutkin mukaan ideoihinsa. Tällaista asennetta parempaa ei voisi kuntavaali- ja uudistustyön kynnyksellä mistään löytää”, nuorten varapuheenjohtaja Arvi Tolvanen sanoo.

Puheenjohtajaehdokkaat ovat tentattavina maanantaina 2.12 piiritoimiston alakerran kerhotilassa klo 18.00 alkaen. Tervetuloa mukaan haastamaan puheenjohtajaehdokkaita!

Lisätietoja Villestä osoitteessa www.villevalkonen.fi