Hallituksen sopeuttamistoimet riittämättömiä

Kannanotto

Hallituksen kehysriihessään päättämillä 600 miljoonan euron sopeutustoimilla ei pystytä taittamaan kasvavaa velkaantumisongelmaa. Hallitus ei voi enää ristiä käsiään ja uskoa talouskasvun ihmeitä tekevään voimaan. Suomen pankki, Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ja lukuisat muut tutkimuslaitokset ovat laskeneet talouden kasvuennusteitaan ja vaatineet keskimäärin kolmen miljardin sopeutustoimia julkistalouteen. Kehysriihessä ilmoitetuista sopeutustoimista puolet on toteutettu vieläpä veronkorotuksin, mikä kertoo hallituksen kyvyttömyydestä kantaa todellista vastuuta kansakuntamme tulevaisuudesta.

Kehysriihen tuloksia laimentaa entisestään eläkeratkaisun puuttuminen. Hallituksen on alettava pikaisiin toimenpiteisiin työurien pidentämiseksi, mikä edellyttää eläkeiän nostoa ja työmarkkinoita koskevan sääntelyn vähentämistä.

”Viime kädessä vastuu Suomen tulevaisuudesta on hallituksella, eikä keskenään nahistelevilla työmarkkinajärjestöillä” sanoo Kokoomusnuorten puheenjohtaja Ville Sipiläinen.

Hallituksen päätös laskea yhteisövero 20 prosenttiin on askel oikeaan suuntaan. Myös verotuksen painopisteen siirtäminen työn verottamisesta kulutuksen verottamiseen on yhteneväinen Kokoomusnuorten linjan kanssa. Sopeuttamistoimien jäädessä vajavaisiksi ja eläkeratkaisun puuttuessa ei kuitenkaan voi olla tyytyväinen kehysriihen päätöksiin. Hallituksen on lopetettava budjetin höylääminen sieltä täältä, ja tehtävä oikeasti tuntuvia rakenteellisia uudistuksia julkissektorin pienentämiseksi ja työmarkkinoiden joustavoittamiseksi.

Lisätietoja

Ville Sipiläinen
vt. puheenjohtaja
Kokoomuksen Nuorten Liitto ry
+358 40 761 1558

Mediakuvia Sipiläisestä: http://bit.ly/ZzOcms

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.