Susanna Koski puheenjohtajaehdokkaaksi

Tiedote

Viime viikon tiistaina (2.4.2013) sanomalehdissä Ilkassa ja Pohjalaisessa uutisoitiin Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtajan Susanna Kosken pohtivan ehdokkuutta Kokoomuksen Nuorten Liiton seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Koska lukuisat aktiivit olivat Kosken mukaan ilmoittaneet tukensa hänelle, julkisti hän tänään tavoittelevansa seuraavaa puheenjohtajuutta. Kosken avoin kirje ehdokkuudestansa kokoomusnuorille on luettavissaan hänen kotisivuiltaan.

Susanna Koski haluaa liiton olevan tulevaisuudessa rakentavahenkinen haastaja, ja määrittämässä emopuolueen suuntaa. Hänet valittiin viime syksynä Pohjanmaan emopuolueen piirin puheenjohtajaksi. Tällainen on poikkeuksellista, ja kertoo siitä, että Koskelle löytyy tukea myös emopuolueesta. Valituksi tullessaan Koski ilmoittaa olevansa valmis aloittamaan tehtävän hoidon välittömästi.

Puheenjohtaja valitaan 23.-25. elokuuta Tampereella järjestettävässä liittokokouksessa. Kouvolan liittokokouksessa vuonna 2010 hyväksyttiin sääntömuutos neuvoa-antavasta jäsenäänestyksestä. Muutoksella haluttiin lisätä avoimuutta ja jäsendemokratian toteutumista.

Lakiteknisesti ei ollut mahdollista tehdä jäsenäänestyksestä sitovaa. Vuoden 2010 liittohallitus kuitenkin toivoi, että jäsenäänestyksen moraalinen sitovuus olisi niin luja, että sen tulosta vastaan äänestämisen kynnys liittokokouksessa olisi korkea.

Jäsenäänestys alkaa 14 vuorokautta ennen liittokokouksen alkua, ja se kestää yhden kalenteriviikon. Liiton sääntöjen mukaan ehdokkaaksi postiäänestykseen voi asettua liiton piirijärjestön tai paikallisyhdistyksen henkilöjäsen, joka on maksanut jäsenmaksun kuluvalta vuodelta ja jota vähintään yksi piirijärjestö tai paikallisyhdistys ehdottaa puheenjohtajaksi ehdokasasettelun päättymiseen mennessä eli viimeistään neljä täyttä kalenteriviikkoa ennen liittokokouksen alkamispäivää. Sääntöjen mukaan aikaa on siis runsaasti muiden ehdokkaiden ilmestymiselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.