Nuorten naisten asema työmarkkinoilla korjattava

Kannanotto

Vanhemmuudesta aiheutuvat kustannukset ovat jakautuneet yhteiskunnassamme epäoikeudenmukaisesti, kun ne tällä hetkellä maksatetaan naisten työnantajilla. Tämä on valtava haaste naisvaltaisille työaloille ja käytännössä estää esimerkiksi pienyrittäjiä palkkaamasta nuoria naisia. Ruotsissa asia on korjattu jo vuosia sitten vakuutusrahastomallilla, jossa työnantajille korvataan täysmittaisesti aiheutuneet kulut.

”Jakamalla vanhemmuuden kustannukset yhteiskunnassa tasan parannetaan kertaheitolla nuorten naisten asemaa työmarkkinoilla, kun heidän työllistämisensä ei ole enää taloudellinen riski” linjaa Satakunnan Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Marttinen. Lisäksi näin vapautetaan erityisesti naisvaltaisilla aloilla resursseja esimerkiksi lisähenkilökunnan palkkaamiseen tai investointeihin.

Satakunnan Kokoomusnuoret tekivät aiheesta vuonna 2012 puoluekokousaloitteen, joka tuli hyväksytyksi ja edustaa nyt Kokoomuksen virallista linjaa. Tänä vuonna Yrittäjänaiset ovat tehneet asiasta kansalaisaloitteen, jonka takana on lukuisia muitakin valtakunnallisia yhdistyksiä.

Satakunnan Kokoomusnuoret aikoo tempaista kansallisen naistenpäivän kunniaksi 8.3. Porissa ja Kokemäellä ja rohkaista ihmisiä lähtemään mukaan parantamaan naisten asemaa työmarkkinoilla allekirjoittamalla Yrittäjänaisten kansalaisaloitteen.

Lisätietoja:
Matias Marttinen
puheenjohtaja
Satakunnan Kokoomusnuoret ry
044-269 3113
matias.marttinen (a) gmail.com

Ota kantaa