Urpilainen lähettää laskun nuorten maksettavaksi

Kannanotto

Kokoomusnuoret pitää valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen talouskurin vastaisia puheita vastuunpakoiluna. Urpilainen pohdiskeli tänään Ylen Aamu-tv:ssä, onko hallituksen aikatavoite velkaantumisen taittamiseksi liian tiukka.

”Velka pitää maksaa joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin. Mitä myöhemmin, sitä enemmän joudutaan maksamaan myös korkoja. Jollei velkaantumista saada taitettua, kaatuvat Urpilaisen ottamat velat suomalaisten nuorten maksettaviksi”, muistuttaa kokoomusnuorten puheenjohtaja Susanna Koski.

Kokoomusnuorten mukaan on käynyt ilmeiseksi, että julkisen talouden pitäminen tasapainossa on Urpilaiselle vastenmielistä puuhaa. Järjestö kuitenkin muistuttaa, että on valtiovarainministerin velvollisuus huolehtia Suomen valtiontalouden kestävyydestä.

”Suomen valtionvelka on kaksinkertaistunut viidessä vuodessa. Olemme kovaa vauhtia Kreikan tiellä matkalla kohti julkisen talouden konkurssia. Voiko Urpilainen tosiaan vakavissaan väittää, ettei meillä olisi jo kiire laittaa Suomen taloutta kuntoon”, Koski ihmettelee.

Kokoomusnuoret myös muistuttaa, että kansainväliset luottoluokittajat katsovat silmä kovana Suomen julkisen talouden hoitoa. Julkisen velan suuruus kolkuttelee jo kipurajoja, jotka vaikuttavat Suomen luottoluokitukseen. Urpilaisen puheet voivat pahimmillaan vaikuttaa luottoluokittajien arvioon, kokoomusnuoret pelkäävät.

Lisätietoja:

Koski Susanna

Koski Susanna

kansanedustaja

susanna.koski@eduskunta.fi

045 631 9707

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.