Lisäpakotteet välttämättömiä Ukrainan kriisin laukaisemiseksi neuvotteluteitse

Kannanotto

-”Raha vai kansallinen kokonaisetu – miksi näitä on niin vaikea yhdistää Ukrainan osalta?”, kysyy Kokoomusnuorten puheenjohtaja Susanna Koski.

-”Mikäli Suomi joutuisi vastaavan agression kohteeksi kuin Ukraina, emmekö mekin toivoisi, että kumppanimme asettuisivat puolustamaan laillisia oikeuksiamme eivätkä perääntyisi puhtaasti taloudellisiin syihin vedoten?”, Koski perustelee.

Ukrainan kriisi on koko Euroopan turvallisuutta koskeva kriisi. Se täytyy ratkaista, jotta vakaus Euroopassa palautuu. Omankädenoikeus ei kuulu Eurooppaan.

-”Koska sotilaallinen toiminta ei tuo ratkaisua, eikö ole aivan selvää, että tilanteen vakauttamiseen vaaditaan nyt vaikuttavampia pakotteita? Pidänkin vastuuttomana ajatusta, että taloudellinen nollasummapeli määrittäisi suhtautumisemme Ukrainan pakotteisiin. Ilman pidemmälle meneviä pakotteita tuskin päästään hyödyllisiin neuvotteluihin. ”, puheenjohtaja Koski sanoo.

Lisätietoja:

Koski Susanna

Koski Susanna

kansanedustaja

susanna.koski@eduskunta.fi

045 631 9707

Ota kantaa