Laittomasti maassa oleskelevien terveyspalveluita ei tule laajentaa

Kannanotto

Kokoomusnuorten Hämeen, Varsinais-Suomen, Helsingin ja Satakunnan piirit vastustavat peruspalveluministeri Susanna Huovisen lakiesitystä, jolla lisätään laittomasti maassa oleskelevien terveydenhuoltopalveluita. Huovinen esitti eduskunnan täysistunnossa 13.1.2015, että laittomille maahanmuuttajille tulisi järjestää entistä kattavammat terveydenhuoltopalvelut.

Nykyinen toimintamalli tarjoaa jo kaikille maassa oleskeleville, myös laittomille maahanmuuttajille, kiireellisen terveydenhuollon. Turussa kokoontuneiden piirijärjestöjen mielestä tätä linjaa ei tule laajentaa kattamaan myös vähemmän kiireellistä hoitoa. Laittoman maahanmuuton tukeminen veronmaksajien rahoilla sotii yleistä oikeustajua vastaan.

”Huovisen aloite kuvastaa tyypillistä sosialidemokraattista holhousajattelua. Mahdolliset ongelmat pyritään poistamaan vain säätämällä laki – tässä tapauksessa erillisellä lailla, joka olisi kohdistettu Suomessa laittomasti oleskeleville henkilöille”, linjaa Hämeen Kokoomusnuorten puheenjohtaja Juuso Seppälä.

Piirijärjestöjen mielestä peruspalveluministeri Huovisen tulee lopettaa kuntien riivaaminen uusilla tehtävillä, sillä kuntien rahoituspohja ei kestä edes nykyisten tehtävien täyttämistä.

Lisätietoja:

Seppälä Juuso

Seppälä Juuso

Hämeen Kokoomusnuorten puheenjohtaja

040 554 7792

Myllynen Janina

Myllynen Janina

Varsinais-Suomen Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2015

+358 40 535 5939

Marttunen Pessi

Marttunen Pessi

Liittohallituksen jäsen

pessi.marttunen@gmail.com

+358 40 848 5628

Vimpari Ville

Vimpari Ville

Satakunnan Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2015

vimpari.ville@gmail.com

044 294 1300

Ota kantaa