Kokoomusnuorten piirijärjestöt: Pyyhkiikö Keskusta sote-ongelmat maton alle?

Kannanotto

Kokoomusnuorten Helsingin, Hämeen, Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Oulun Läänin piirijärjestöt vaativat Keskustalta vastuullisia esityksiä populismin viljelyn sijaan. Keskusta julkisti viime viikolla hallitusohjelmansa keskeisiä tavoitteita tulevalle vaalikaudelle, mutta jätti sosiaali- ja terveyslinjaukset kokonaan tekemättä.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden kasvava tarve yhdistettynä julkisen sektorin rahoitusongelmiin ovat ajamassa Suomea entistä syvempään talousahdinkoon. Tästä huolimatta Keskusta jättää kaikista tärkeimmät sosiaali- ja terveyspalveluita koskevat linjaukset pois viime viikolla julkistetusta hallitusohjelmastaan.

”Keskusta on kieltäytynyt kertomasta, miten palvelut rahoitetaan. Puolue ei ole ottanut siihenkään kantaa, pitääkö sekin kynsin hampain kiinni palveluiden julkisesta tuotannosta vai olisiko se valmis ottamaan mukaan myös yksityiset palveluntuottajat. Sipilän tyhjät puheet johtavat äänestäjiä harhaan, sillä esityksillä ei ole mitään konkreettista pohjaa”, tähdentää Helsingin Kokoomusnuorten puheenjohtaja Pessi Marttunen.

Kokoomusnuorten piirijärjestöt vaativat nyt, että keskustapoliitikot lopettavat populistiset puheet ja äänten kalastelun tyhjillä lupauksilla. Piirijärjestöt esittävät Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilälle haasteen kertoa äänestäjille rehellisesti oma mallinsa sosiaali- ja terveyspalveluiden rahoittamisesta ja järjestämisestä sekä muista tulevaisuuden suuntaviivoista.

Pessi Marttunen, puheenjohtaja
Helsingin Kokoomusnuoret
040 848 5628

Juuso Seppälä, puheenjohtaja
Hämeen Kokoomusnuoret
040 554 7792

Niilo Heinonen, puheenjohtaja
Oulun Läänin Kokoomusnuoret
044 030 0851

Petteri Lohivesi, puheenjohtaja
Uudenmaan Kokoomusnuoret
040 085 7993

Janina Myllynen, puheenjohtaja
Varsinais-Suomen Kokoomusnuoret
040 535 5939

Ota kantaa