Kokoomusnuorten Sazonov: Laittomille lakoille kunnon hintalappu!

Kannanotto

Koko maan junaliikenne seisoo tänään, koska konduktöörit ovat marssineet ulos työpaikoiltaan. Konduktöörien mukaan ulosmarssi on vastalause VR:n irtisanomisille. Lakko on yksiselitteisesti laiton ja sen suurin vaikutus on siinä, että lukuisten tavallisten ihmisten arki vaikeutuu ja kansantalous kärsii.

– Tänään tuhannet ja tuhannet sivulliset kärsivät siksi, että VR tekee, mitä yrityksen kuuluu eli pyrkii tehostamaan toimintaansa ja tarjoamaan asiakkailleen laadukasta palvelua mahdollisimman kustannustehokkaasti, toteaa Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov.

Kokoomusnuoret on jo pitkään kannattanut nykyistä suurempia sakkoja laittomista lakoista. Tänään tuo vaatimus on jälleen kerran osoittautunut aiheelliseksi. Ei saa olla mahdollista, että yhteiskunnallista työrauhaa pystyy järkyttämään näin lyhyellä varoitusajalla keskusjohtoisesti ja lainvastaisesti. Hallitus on kyllä korottanut esimerkiksi yksityishenkilöille langetettavia sakkoja tuntuvasti, mutta lakkosakot ovat pysyneet koskemattomina.

– Lakkosakot eivät saa olla yhteiskunnan pyhä lehmä. Laittomista lakoista on ehdottomasti säädettävä nykyistä suuremmat sakkorangaistukset. Laittomien lakkojen järjestämisestä langetettavien sakkojen rinnalle tulee säätää täysi vahingonkorvausvelvollisuus yrityksille aiheutetun tappion perusteella. On korkea aika asettaa rangaistukset edes jonkinlaiseen suhteeseen lakkojen aiheuttamien inhimillisten ja taloudellisten haittojen kanssa, päättää Sazonov.

Lisätietoja:

Vuornos Henrik

Vuornos Henrik

henrik.vuornos@kokoomusnuoret.fi

+358 44 253 4444

Ota kantaa