Kokoomusnuoret: EU tarvitsee puolustuskomissaarin

Kannanotto

Epävakaudesta on tullut Euroopassa uusi normaali. Euroopan vakautta ja turvallisuutta haastetaan monesta suunnasta. Taatakseen oman turvallisuutensa ja aseman globaalisti merkittävänä toimijana Euroopan unionin on tiivistettävä merkittävästi yhteistyötään puolustuksessa.

”Euroopan radikaalisti muuttunut turvallisuusympäristö ja epävarmuus USA:n sitoumuksista Euroopan puolustamiseen vaatii eurooppalaisen puolustusyhteistyön voimakasta tiivistämistä. Tämä vaatii sekä periaatteellista sitoutumista että käytännön toimia.”, Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov sanoo.

Euroopan unionin jäsenmaiden tulee antaa selkeät sitoumukset kaikkien EU-kansalaisten turvallisuuden takaamiseksi. Käytännössä tämä vaatii paitsi jäsenmaiden kansallisen puolustuskyvyn lisäämistä myös yhteiseurooppalaisten joukkojen vahvistamista. Myös ulkopolitiikassa EU:n on otettava aiempaa yhtenäisempi ja aktiivisempi rooli.

“Uudessa tilanteessa yksikään eurooppalainen valtio ei pärjää yksin. Erityisesti Suomen kaltaiselle pienelle jäsenmaalle tiiviimpi puolustusyhteistyö on tärkeää. Suomen tuleekin ajaa voimakkaasti EU:n yhteistä puolustusta. Esitetty puolustusrahasto materiaalihankintoihin on hyvä alku, mutta tarvitaan vielä paljon kunnianhimoisempaa etenemistä”, jatkaa Sazonov.

”Yksi konkreettinen toimenpide olisi puolustuskomissaarin tehtävän perustaminen. Komissiossa ei ole tällä hetkellä henkilöä, jonka tehtävänä olisi nimenomaan puolustuspoliittisten kysymysten hoitaminen. Nyt, kun turvallisuuteen ja puolustukseen liittyvät kysymykset ovat olleet pinnalla viime aikoina ja niissä on valmiutta edetä, on puolustuskomissaarille tilausta”, Sazonov päättää.

Lisätietoja:

Daniel Sazonov
Kokoomusnuorten puheenjohtaja
Puh. 045 129 6812

Ota kantaa