Pirkanmaan Kokoomusnuoret: Mitä jos keskustan linjat olisivat omantunnonkysymyksiä?

Kannanotto

Alkoholilain uudistus tyssäsi eduskunnassa jälleen ja nyt se on hallituspuolueiden puheenjohjajien käsittelyssä. Pääministeripuolue keskustan toiminta alkoholilain uudistuksessa herättää monia kysymyksiä siitä, miten päähallituspuolue voi vetää hallituksen yhdessä sopimia linjoja takaisin.

 

Kokoomus ja perussuomalaiset ovat hallituksessa taipuneet kompromisseihin. Esimerkiksi sote– ja maakuntauudistuksen aluejaossa keskustan tahto runnottiin läpi hallituksessa, vaikka sekä kokoomus että jopa asiantuntijat vastustivat keskustan esittämää 18 sote-aluetta.

 

“Keskustan holhoussiipi yrittää vasten kahden muun hallituspuolueen tahtoa muuttaa jo aikaisemmin käytyjen neuvottelujen tuloksia. Olihan alkoholilain uudistus nimittäin neuvoteltu jo vuosi sitten. Mitä jos kokoomus käyttäisi samaa logiikkaa ja lakkaisi puoltamasta maakuntauudistusta yhtäkkiä?” huomauttaa Pirkanmaan Kokoomusnuorten puheenjohtaja Jens Holm.

 

Keskustan tulisi osoittaa kunnioitusta muita poliittisia toimijoita kohtaan. Hallitusyhteistyötä harjoittava puolue ei voi olettaa, että hallituskumppanit aina vain tukisivat sitä, jos ne eivät saa itse mitään läpi. Keskustan tulee osoittaa ryhdikkyyttä, jos se haluaa, että muut hallituspuolueet eivät suhtaudu keskustan linjoihin omantunnonkysymyksinä.

Lisätietoja:

Holm Jens

Holm Jens

Ota kantaa