Hämeenlinnan Kokoomusnuoret

Lotta-patsas Hämeenlinnaan

Kannanotto

Hämeenlinnan Kokoomusnuoret tukee Lotta-patsashanketta Hämeenlinnaan. Patsaalla halutaan kunnioittaa sota-ajan sukupolvia ja erityisesti lottia sekä muita kotirintamalla ja rintamalla palvelleita naisia.

Hanketta ajaa Lotta-patsas Hämeenlinnaan -valtuuskunta ry sekä kaupunginvaltuutettu Antti Ahonen (kok.), joka jätti aiheesta valtuustoaloitteen 12.6.2018. Aloite on tällä hetkellä kaupunginhallinnon käsittelyssä.

Tavoitteena on paljastaa patsas Hämeenlinnassa rouva Jenni Haukion toimesta ensi kesänä Karjalan Liiton Karjalaisilla Kesäpäivillä.

Patsas olisi ennen kaikkea osoitus siitä, että me arvostamme Lottien pyyteetöntä työtä, jonka he ovat tehneet Isänmaamme eteen ja josta me jälkipolvet saamme nyt nauttia. Patsas olisi suuri kunnia myös Hämeenlinnalle, Hämeenlinnan Kokoomusnuorten puheenjohtaja Elisa Hyvärinen linjaa.

Myös Rovaniemi ja Helsinki ovat jättäneet tahoillaan valtuustoaloitteen patsaan saamiseksi kaupunkeihinsa.

Lotat toimivat Hämeenlinnassa hyvin aktiivisesti ja Hämeen alue oli merkittävä lottatoiminnan keskus. Uskon, että Hämeenlinna pystyy tarjoamaan patsaalle arvoisensa paikan, Hyvärinen päättää.

Lisätietoja:

Hyvärinen Elisa

Hyvärinen Elisa

Ulko- ja turvallisuuspolitiikan verkoston johtoryhmän jäsen, Aurajoen Kokoomusnuorten hallituksen jäsen

elisa.hyvarinen@gmail.com

+358 504 935 588