Helsingin uskottavuus uhrattiin pienen sisäpiirin hyväksi

Kannanotto

Helsingin Kokoomusnuoret ihmettelee kaupunkiympäristälautakunnan 12.5. tekemää päätöstä torpata pitkään valmisteltu Lapinlahden sairaala-alueen kehityssuunnitelma. Sairaala-alueen kehittämistä varten lautakunta päätti vuonna 2018 järjestää kilpailun, jonka voitti kiinteistösijoitusyhtiö NREP. Kaupunkiympäristölautakunta päätti tiistain kokouksessa Vihreiden, SDP:n ja Vasemmistoliiton äänillä kaataa kilpailun voittaneen Nrep:n ja kumppaneiden suunnitelman. 

NREP:n hankkeella Lapinlahtea kehitettäisiin järkevään ja avoimeen käyttöön kaikille kaupunkilaisille. Puisto säilyisi kaikille avoimena virkistysalueena ja kiinteistöt saisivat arvoisensa kunnostuksen, pystyyn rapistumisen sijasta. Kaupunkiympäristölautakunnan päätös perääntyä pitkään valmistellusta hankesuunnitelmasta Lapinlahden sairaala-alueen kehittämiseksi ei anna Helsingin kaupunkipolitiikasta luotettavaa tai uskottavaa kuvaa. 

Helsingin Kokoomusnuorten mielestä kaupunkia tulisi ensisijaisesti kehittää kestävästi kaikille kaupunkilaisille. Avoimeen ja läpinäkyvään kaupunkipolitiikkaan ei kuulu politiikka, jossa sorrutaan suosimaan pientä sisäpiiriä veronmaksajien rahoilla.

Lisätietoja:

Bäckström Teresa

Bäckström Teresa

Pääsihteeri

teresa.backstrom@kokoomusnuoret.fi

+358 40 152 4080

Operatiivisen toiminnan johtaminen, henkilöstön johtaminen, rekrytointi, talous ja hallinto

Miala Maria

Miala Maria

Kansainvälisen vaikuttamisen sihteeri

maria.miala@kokoomusnuoret.fi