Kokoomuksen edustajistoryhmät: SYL:n on keskityttävä vain opiskelijoiden edunvalvontaan

Kannanotto

Suomen ylioppilaskuntien liitto on osallistunut mukaan 430 miljoonaa -kampanjaan, joka ilmoittaa tavoitteeksensa vähentää verovälttelyä yhteiskunnassa, mutta jonka tavoitteet todellisuudessa koskevat muun muassa yrittämisen verottamisen kiristämistä. Kokoomuksen edustajistoryhmät vaativat SYL:a keskittymään vain opiskelijoiden edunvalvontaan.

SYL on opiskelijoiden edunvalvontajärjestö, jonka asiantuntemukseen ei kuulu verokysymykset, eikä sen kuuluisi käyttää rajallisia resurssejaan tällaiseen kampanjaan osallistumiseen. Vaadimme SYL:a irtautumaan kampanjasta ja keskittymään sen ydintehtävään eli opiskelijoiden edunvalvontaan.

“Ylioppilaskuntaan kuuluminen on yliopisto-opiskelijoille pakollista, ja maksaa jopa lähes sata euroa vuodessa. Näillä pienituloisilta opiskelijoilta kerätyillä varoilla SYL tekee täysin opiskelijoiden edunvalvontaan liittymätöntä politiikkaa, jota moni opiskelija ei allekirjoita”, sanoo OYY:n Kokoomuksen edustajistoryhmän ryhmäjohtaja Paavo Koho.

SYL myös muun muassa tukee kehitysyhteistyötä omasta budjetistaan, ja on ottanut kantaa moniin muihin opiskelijoihin liittymättömiin asioihin, kuten turvapaikanhakijoihin ja perhevapaamalliin. Esimerkiksi edellä mainittuihin asioihin löytyy valtavasti erilaisia näkemyksiä opiskelijoiden keskuudessa. Ne eivät ole opiskelijapolitiikkaa, ja siksi niihin ei SYL:n tulisi ottaa kantaa.

“Suomen perustuslaki takaa kansalaisille yhdistymisvapauden, eli vapauden kuulua tai olla kuulumatta yhdistykseen. Nykyinen ylioppilaskuntien pakkojäsenyys on räikeässä ristiriidassa perusoikeuksien kanssa”, päättää TREY:n Kokoomuksen ryhmäjohtaja Eero Heikkilä.

Tämän kannanoton allekirjoittavat kaikki Suomen ylioppilaskuntien Kokoomuksen edustajistoryhmät, Kokoomusopiskelijat ja Kokoomusnuoret.

 

Lisätietoja:

Matias Pajula
Kokoomusnuorten puheenjohtaja
+358 50 575 3347
matias.pajula@kokoomusnuoret.fi

Paavo Koho
OYY:n Kokoomuksen edustajistoryhmän ryhmäjohtaja
+358 40 842 7047
koho.paavo@gmail.com

Jeremias Nurmela
Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja
+358 44 290 7595
jeremias.nurmela@kokoomusopiskelijat.fi

Eero Heikkilä
TREY:n Kokoomuksen edustajistoryhmän ryhmäjohtaja
+358 40 063 5197
eero.heikkila@kokoomusopiskelijat.fi

AYY:n Vapaus Valita
HYY:n Kokoomuksen opiskelijat -edustajistoryhmä
ISYY:n Kokoomus
JYY:n Opiskelevat Kokoomuslaiset
LYY:n Kokoomus
OYY:n Opiskelevat Kokoomusnuoret
TREY:n Oikeisto-opiskelijat
TYY:n Ryhmä Kokoomus
VYY:n  Kampusporvarit 

Me uskomme, että jokainen nuori on kiinnostunut omasta tulevaisuudestaan. Olemme varmoja siitä, että myös sinulla on omia päämääriä ja sanasi sanottavana itseäsi koskeviin päätöksiin.

Liity Kokoomusnuoriin