Helsingin Kokoomusnuoret: Suomeen cleantechin piilaakso

Kannanotto

Helsingin Kokoomusnuorten mukaan vihreä talouskasvu on tehokkain tapa torjua ilmastonmuutosta. Helsingin Kokoomusnuoret ehdottaakin suunnitelmallista panostamista cleantech-osaamisen kehittämiseen ja Suomeen investoinnin houkuttelevuuden parantamista.

 

“Meillä on edessä yhteiskunnallinen murros fossiilikapitalismista kohti ekokapitalismia. Yritykset ovat keskeinen voimavara muutoksen aikaansaamiseksi. Niiden varassa on ilmastoa säästävän teknologian kehittäminen. Vihreä talouskasvu on tehokkain tapa torjua ilmastonmuutosta, ei talouskasvusta luopuminen”, pohjustaa Helsingin Kokoomusnuorten hallituksen jäsen Oliver Leivo.

Kansainväliset rahoitus- ja investointivirrat ovat enenevissä määrin suuntautumassa kohti puhtaampaa teknologiaa. Kuluttajat korostavat nykyään ostopäätöksissään yhä enemmän ympäristöystävällisyyttä ja tämä suuntaus on vahvistumassa tulevina vuosina. 

“Tiedämme siis kerrankin etukäteen tulevan kulutuskysynnän suunnan. Voimme yhdistää Suomen talouden edut ilmastopolitiikkaan”, jatkaa Helsingin Kokoomusnuorten puheenjohtaja Tella Soini.

“Suomessa on jo erittäin vahvaa cleantech-osaamista. Puhtaaseen teknologiaan perustuvien tuotteiden kysyntä kasvaa tulevina vuosina edelleen räjähdysmäisesti. Suomen tulisi suunnitelmallisesti panostaa cleantech-osaamisen kehittämiseen koulutukseen ja tutkimukseen tehtävin panostuksin.” paaluttaa Leivo.

Myös ulkomaiset investoinnit ovat Leivon mukaan tärkeitä. “Meidän täytyy vahvistaa Suomen kykyä houkutella investointeja ja start up -yritystoimintaa. Työperäisen maahanmuuton sujuvoittaminen on olennainen osa ratkaisua.”

“Olisi syytä myös laskea ansiotuloveroa, tarkastella yhteisöveron tasoa, lisätä paikallista sopimista ja luopua yleissitovuudesta. Nämä ja muut keinot, jolla Suomesta saadaan muodostettua cleantechin piilaakso, olisi syytä selvittää huolella ja toteuttaa järjestelmällisesti”, Soini lopettaa.

Lisätietoja:

Soini Tella

Soini Tella

Helsingin Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2021-2022

tella.soini@gmail.com

+358 45 231 8008

Leivo Oliver

Leivo Oliver

Helsingin Kokoomusnuorten puheenjohtaja

oliver.leivo@gmail.com

045 893 3118