Case-hoitajamitoitus. Hallitus epäonnistui hoitajien turvaamisessa

Kannanotto

Hallituksen viimeinen budjettiriihi on vihdoin käynnissä ja  eilen 31.8. perhe- ja peruspalveluministeri Aki Linden (sd.) ilmoitti, että 0,7 hoitajamitoitusta ei saada toteutettua tämän hallituskauden aikana.

Monet asiantuntijat ovat pitkään epäilleet hoitajamitoituksen toteutumisen mahdollisuuksia. THL:n omat asiantuntijat ovat 30.8. julkaisussa tiedotteessa todenneet, etteivät usko 0,7 hoitajamitoituksen olevan toteutettavissa tulevana keväänä mikä tarkoittaa sitä, että hoitajamitoituksen toteuttaminen tältä vaalikaudelta on haudattu. 

-Onhan se järjetöntä ajatella, että keväällä 2019 vaalien alla sosialidemokraatit paukuttelivat henkseleitä siitä, että 0,7 hoitajamitoitus on muutamassa tunnissa hoidettava asia ja nyt kolmen tuskallisen vuoden jälkeen demarit uskaltavat vihdoin myöntää ääneen ne haasteet, jotka koskevat hoitajamitoituksen toteuttamista, Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Maria Miala aloittaa.

Kun hoitajamitoituksesta käytiin kovaa vääntöä viime eduskuntavaalien aikana, kokoomus esitti perusteellista kritiikkiä nykyisen hallituksen ehdottamaa 0,7 hoitajamitoitusta kohtaan.

-Kaikki ne resurssit, joita hallitus on käyttänyt sen uskotteluun, että hoitajamitoitus olisi jollain ihmeen taikatempulla toteutettavissa, olisi voitu käyttää siihen, että konkreettisin keinoin korjataan hoitoalan rekrytointihaasteita parantamalla alan veto- ja pitovoimaa, toteaa liittohallituksen jäsen Binga Tupamäki

-Surullisinta tässä on se, että tästä tulee kärsimään ne, jotka tarvitsevat kipeimmin hoitoa. Hallituspuolueen päättäjät, jotka lupailivat turhia asiantuntijoiden kritiikistä huolimatta, eivät joudu vastuuseen tästä älyttömästä näytelmästä, Miala lisää.

-Syksyllä 2019 Petteri Orpo mainitsi hallituksen hoitajamitoituksen vaikuttavan huijaukselta, joka jää seuraavan hallituksen harteille. Syksyn budjettiriihiä katsoessa täytyy todeta, että niin tässä näyttää käyvän, Miala päättää.

Lisätietoja:

Miala Maria

Miala Maria

Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja

maria.miala@kokoomusnuoret.fi

Tupamäki Binga

Tupamäki Binga

Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2024–2025

binga.tupamaki@gmail.com

+358 50 539 4440