Suomen ostettava taistelupanssarivaunuja Etelä-Koreasta

Kannanotto

Ukrainan sota on nostanut takaisin otsikoihin perinteisen panssariaseen, josta Suomesta on pidetty hyvää huolta 2010-luvulla Leopard-kaluston avulla. Nyt 2020-luvulla Ukraina tarvitsee moderneja länsivaunuja, joita Saksan vetämä Leopard-koalitio on luvannut sille toimittaa. Suomen osallistuminen Ukrainan tukemiseen on tärkeää, mutta samalla omaa puolustuskykyä tulee kehittää myös panssarivoiman osalta.

Hämeen Kokoomusnuoret katsoo, että olemassa olevan Leopard-kaluston rinnalle tulee hankkia eteläkorealaisia K2 Black Panther -taistelupanssarivaunuja. Tällä lisähankinnalla merkittävä aselaji ei olisi vain kortin varassa ja Ukrainaan voitaisiin antaa koalition mukana Leopard-vaunuja.

Puolustukseensa merkittävästi satsaava Puola on päättänyt hankkia samaisia vaunuja merkittävän määrän, joten vaunun ylläpito- ja kehittämismahdollisuuksia avautuu jo Eurooppaankin. Lisäksi Etelä-Korean kanssa tehtyä onnistunutta laiteyhteistyötä K9-panssarihaupitsien kohdalla voitaisiin jatkaa”, perusteleeHämeen Kokoomusnuorten Santeri Nousjoki.

Saksan jarruttelu muun muassa Leopardien antamisessa Ukrainaan on osoittanut, ettei pelkästään eurooppalaisiin puolustusyhteistyökumppaneiden ole luottamista tiukassa paikassa. Hämeen Kokoomusnuorten mielestä eteläkorealaiset taistelupanssarivaunut olisivat monelta kannalta järkevä maanpuolustusinvestointi.

Lisätietoja:

Nousjoki Santeri

Nousjoki Santeri

Hämeen Kokoomusnuorten piirihallitus jäsen

Aha Kiia

Aha Kiia

Hämeen Kokoomusnuorten puheenjohtaja

kiia.aha@gmail.com

+358 40 519 4367