Piirijärjestöjen mukaan nyt on aika laittaa julkinen talous kuntoon.

Kansa on puhunut. Suomalaiset ovat äänestäneet selvää muutosta. Kokoomusnuorten enemmistö katsoo, että annetulla mandaatilla on muodostettava porvarihallitus Suomeen. Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Suomen Kokoomusnuoret pitävät kokoomuksen ja perussuomalaisten ympärille rakennettavaa hallitusta parhaana vaihtoehtona julkisen talouden epätasapainon korjaamiseksi.

Sanna Marinin punavihreä hallitus on kahminut tuleville sukupolville uutta velkaa maksettavaksi yli 40 miljardia euroa. Jo nyt lainakuluihin menee enemmän rahaa, kuin mitä Suomen poliisin vuosibudjetti on. Seuraavan hallituksen tärkein tehtävä on tämän vastuuttoman velkavuoren purkaminen. Tavoite vaatii niin säästöjä valtion budjetista kuin kipeästi kaivattuja rakenteellisia uudistuksia. Ylisuureksi kasvaneen julkisen sektorin rönsyjä pitää pystyä karsimaan. Samaan aikaan yhtä maailman jäykimmistä työmarkkinoista tulee joustavoittaa. Viimekädessä pitää pyrkiä siihen, että jokaiselle työikäiselle ja työkykyiselle töihin lähteminen on aina kotisohvalle jäämistä kannattavampi vaihtoehto.

Viimeiset neljä vuotta ovat osoittaneet, ettei SDP:stä ole vastuullisen taloudenpidon puolueeksi. Nykydemareita on vaikea erottaa vasemmistoliitosta. Suomella ei ole varaa harjoittaa edes etäisesti yhtä holtitonta talouspolitiikkaa kuin mitä nyt on tehty. Kun nämä tosiasiat otetaan huomioon, on ilmeistä, että seuraavan hallituksen tulee pohjautua kokoomuksen ja perussuomalaisten yhteistyölle.

Vaikka kokoomus ja perussuomalaiset ovatkin lähempänä toisiaan talouden tulevien suuntaviivojen osalta, on selvää, että haasteita löytyy muilta politiikan osa-alueilta. Kiistakysymykset liittyvät erityisesti työperäiseen maahanmuuttoon ja EU-linjaan. Suomi tarvitsee tuottavaa työtä tekeviä maahanmuuttajia ikääntyvän väestörakenteemme vuoksi jatkossa entistä enemmän. Sen sijaan ei-työperäistä maahanmuuttoa tulee karsia. EU:n tuomat hyödyt laajojen sisämarkkinoiden muodossa ovat pienelle vientitaloudelle elintärkeä asia. Tästä yhteisöstä meidän ei pidä pyrkiä irrottautumaan. Sen sijaan Brysselin päässä tapahtuvaan edunvalvontaan pitää saada aivan erilainen ote, kuin mitä se tällä hallituskaudella on ollut.

Emme kuitenkaan pidä edellämainittuja haasteita ylitsepääsemättöminä. On ymmärrettävä, että vain talouskasvun, työnteon ja investointien kautta teemme ylipäätään mahdolliseksi esimerkiksi puhtaamman teknologian kehittämisen tai kulttuurin tukemisen. Viime kädessä kaikki hyvä yhteiskunnassa on terveen talouden mahdollistamaa.

Edellä mainituin perustein Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Suomen Kokoomusnuoret katsovat kokoomuksen ja perussuomalaisten muodostaman pohjan olevan uskottavin vaihtoehto maamme seuraavaksi hallitukseksi. Nyt on oikea aika muuttaa Suomen suunta.

Kannanoton allekirjoittaneet piirijärjestöt kattavat yli puolet Kokoomuksen Nuorten Liiton jäsenmäärästä.

Lisätietoja:

Lehtonen Akseli

Lehtonen Akseli

Uudenmaan Kokoomusnuorten puheenjohtaja

akseli796@gmail.com

+358 44 367 9090

Seittenranta Sauli

Seittenranta Sauli

Varsinais-Suomen Kokoomusnuorten puheenjohtaja

sauli.seittenranta@gmail.com

040 174 1710

Tuomisto Netta

Tuomisto Netta

Pirkanmaan Kokoomusnuorten puheenjohtaja

+358 45 6465243

Koivula Frans

Koivula Frans

Pohjanmaan Kokoomusnuorten puheenjohtaja

franskoivula@gmail.com

+358 45 310 8731

Ettala Esa

Ettala Esa

Keski-Suomen Kokoomusnuorten puheenjohtaja

ettala.esa@gmail.com

+358 45 846 5402