Helsingin Kokoomusnuoret: Kokoomuksen ylintä päätösvaltaa käyttää puoluekokous – muistattehan sen, kansanedustaja Mari Kaunistola?

Kannanotto

Helsingin Kokoomusnuoret on Helsinki-Priden yhteisökumppani ja olemme sitoutuneet puolustamaan ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa. Kokoomuksen kanta on selkeä – jokainen meistä on rikkomaton. Olemme pettyneitä siitä, että kansanedustaja ei noudata puolueen linjaa ja esitti kansalaisaloitteen hylkäämistä.

Eduskunnan lakivaliokunta käsitteli 13.6.2024 kokouksessaan kansalaisaloitetta KAA 6/2023 vp, joka tunnetaan paremmin eheytyshoitoja kieltävänä aloitteena. Valiokunnan pöytäkirjasta ilmenee, että puolueemme oma kansanedustaja Mari Kaunistola esitti, että aloitetta ei ryhdyttäisi valmistelemaan laiksi. Ehdotus voitti äänin 9-6 ja valiokunta kävi valmistavan keskustelun loppuun. On sanomattakin selvää, että olemme päätöksestä erittäin ällistyneitä ja pettyneitä.

Puolueemme ylintä valtaa käyttää sääntömääräinen puoluekokous, jonne kokoontuu satoja kokoomuslaisia päättämään puolueemme johdosta, linjoista ja arvoista. Kokoomus haluaa kehittää Suomea vapaaseen, länsimaiseen yhteiskuntajärjestykseen perustuvana avoimena yhteiskuntana, jossa yksilönvapaus ja ihmisoikeudet on turvattu. Toisten ihmisten arvon tunnustaminen ja myötätunto muita kohtaan on sivistyneen ihmisen keskeinen luonteenpiirre. On hyväksyttävä se, että vaikka kukaan ei ole virheetön, jokaisella on sama ihmisarvo.

Nämä ovat suoria lainauksia puolueemme arvoista ja periaateohjelmasta, mutta lauseiden ollessa vain lauseita haluamme muistuttaa, että teoilla on niitäkin suurempi merkitys puolueemme ajamassa politiikassa.

”Me kokoomuslaiset olemme hyviä puhumaan arvoistamme ja olemme ottaneet suomalaisille tärkeitä aiheita hoidettavaksi, kuten turvallisuuden ja talouden. Sydämen sivistykseen kuuluu kuitenkin myös vankkumaton tuki ihmisoikeuksien puolustamiseen, joten nyt meidän tulee näyttää arvomme ja tekomme tasa-arvoisemman Suomen puolesta.”, linjaa Helsingin Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Jim Koskinen.

Puoluekokouksen tekemiä päätöksiä tulee edistää kaikilla tasoilla, kunnanvaltuutetuista aina ministereitä myöten. Kansalaisaloite eheytyshoitojen kieltämisen puolesta kaatui lakivaliokunnassa, mutta vaadimme eduskuntaryhmää vahvasti edistämään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämänlaatua sekä tekemään tasa-arvoa parantavaa työtä. Haluamme myös kuulla selityksen sille, miksi lakivaliokunnassa päädyttiin tehtyyn ratkaisuun.

”Eheytyshoidot ovat tieteellisesti kiistanalaisia, eettisesti ongelmallisia ja voivat aiheuttaa vakavia haittoja yksilöille, erityisesti nuorille. Yhteiskunnan tulisi keskittyä tukemaan yksilöiden hyvinvointia ja hyväksymään heidät sellaisina kuin he ovat. Eheytyshoidot ovat kaikkien ihmisoikeuksien vastaisia ja eikä niiden kieltämisen puolesta puhumisen pitäisi olla omantunnon kysymys.”, Kokoomusnuorten liittohallituksen jäsen Mona Leino päättää.

Lisätietoja:

Koskinen Jim

Koskinen Jim

Helsingin Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja, Ympäristö- ja yhdyskuntapoliittisen verkoston johtoryhmän jäsen

jim.koskinen@gmail.com

+358 40 9677779

Leino Mona

Leino Mona

Liittohallituksen jäsen

moona.leino@gmail.com

+358 45 232 5252