Savo-Karjalan Kokoomusnuorten henkilövalinnat ja julkilausuma

Tiedote

Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon Kokoomusnuorten piirijärjestöt ovat yhdistyneet Tuusniemellä 15.12. pidetyssä piirikokouksessa Savo-Karjalan Kokoomusnuorten piirijärjestöksi. Uuden piirin toiminta alueena on Savo-Karjalan vaalipiiri.

Uuden piirin puheenjohtajaksi valittiin joensuulainen Teemu Tertsunen, joka on kuluvana vuonna toiminut Pohjois-Karjalan Kokoomusnuorten puheenjohtajana ja vuonna 2014 Kokoomuksen Nuorten Liiton liittohallituksessa.

Varapuheenjohtajaksi valittiin Kuopiosta Aku Latvaniemi, joka on toiminut Pohjois-Savon Kokoomusnuorten hallituksessa vuonna 2013 ja puheenjohtaja vuonna 2011. Lisäksi piirihallitukseen valittiin Nelli Berg-Väänänen, Sakari Pääkkö ja Rakel Saarinen Kuopiosta sekä Janne Krohns, Paavo Kähkönen ja Ville Mäkinen Joensuusta.

Savo-Karjalan Kokoomusnuoret nimesivät perustamiskokouksessaan suurimmaksi tulevaisuuden haasteekseen nuorten ikäluokkien kiinnostuksen lisäämisen politiikkaan ja yhteisten asioiden hoitoon. Kokoomusnuoret toivovat entistä enemmän yhteistyötä muiden poliittisten nuorisojärjestöjen kanssa ja mahdollisuutta viedä politiikkaa lähemmäs nuoria muun muassa savokarjalaisissa oppilaitoksissa.

Politiikan piilottaminen oppilaiden arjesta on omiaan vieraannuttamaan nuoret sukupolvet yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Nykytoiminnalla latistetaan nuorten into lähteä vaikuttamaan yhteisiin asioihin edes koulun sisällä. ”Tätäkö on nuorten kasvattaminen osaksi yhteiskuntaa?”, kysyy Savo-Karjalan Kokoomusnuorten puheenjohtaja Teemu Tertsunen.

Savo-Karjalan Kokoomusnuoret haluavat ensi vuoden aikana jokaiseen toiminta-alueensa oppilaitoksiin ja kunnallisiin nuorisotiloihin poliittisen nurkkauksen, johon jokainen poliittinen nuorisojärjestö voisi viedä tarjolle tietoa omasta toiminnastaan. Kokoomusnuoret Savo-Karjalassa ottavat asiassa aloitteen ja haastavat muut poliittiset nuorisotoimijat, kuntien nuorisotoimet sekä oppilaitokset mukaan tuomaan nuorisolle parempia tapoja vaikuttaa. ”Sivistysyhteiskunnassa vaikutustyö tehdään muulla tavoin kuin anarkismilla”, painottaa Tertsunen.

 

Lisätietoja

Teemu Tertsunen
puheenjohtaja 2014
0503587054

Allu Koskinen
puheenjohtaja 2013
0504368322

Petri Rytkönen
järjestösihteeri
050541852
petri.rytkonen@kokoomusnuoret.fi

Ota kantaa