Tiedote: Kokoomusnuoret eroaa eurooppalaisesta kattojärjestöstään – syynä voimakas Venäjä-mielisyys

Tiedote

Kokoomusnuoret eroavat eurooppalaisesta kattojärjestöstään Democrat Youth Community of Europesta (DEMYC). Syynä eroamiselle ovat järjestön poliittiset ja toiminnalliset ratkaisut, jotka ovat vahvasti ristiriidassa Kokoomusnuorten arvojen ja poliittisen linjan kanssa.

Kokoomusnuorten puheenjohtajan Daniel Sazonovin mukaan DEMYC on viimeaikoina myös esiintynyt huomattavan Venäjä-mielisesti.

“Osa tästä poliittisesta toiminnasta on tapahtunut järjestön virallisesti noudattaman linjan vastaisesti. Järjestö on esimerkiksi puheenjohtajansa suulla vastustanut EU:n Krimin miehittämisen ja Ukrainan sodan seurauksena Venäjälle asettamia pakotteita”, Sazonov sanoo.

Sazonovin mukaan Kokoomusnuoret ei voi hyväksyä kattojärjestönsä toimintaa, eikä halua olla antamassa tukea järjestön linjauksille, jotka ovat suoraan ristiriidassa Kokoomusnuorten arvojen ja tavoitteiden kanssa.

”Kokoomusnuoret osallistuu mielellään kansainväliseen yhteistyöhön kaikissa niissä eurooppalaisissa ja kansainvälisissä liikkeissä, jotka edistävät kanssamme samoja arvoja kuten vapautta, tasa-arvoa, demokratiaa ja oikeusvaltiota. On surullista, että DEMYC on ajautunut tähän tilaan, mutta se pakottaa meidät tekemään asiasta omat johtopäätöksemme.”

DEMYC:n johtotehtävissä on aiemmin toiminut joukko nykyisiä ja entisiä kokoomusvaikuttajia.

“Aktiivisista Euroopan tason vaikuttamista Kokoomusnuoret tekee jatkossakin, mutta emme voi olla mukana toiminnassa, joka ei käytännön vaikuttamistyössään näytä sitoutuvan edes yleiseurooppalaisiin oikeusvaltio- ja demokratiatavoitteisiin”, Sazonov jyrähtää.

Kokoomusnuoret jatkaa jäsenenä keskustaoikeistolaisen EPP-puolueen nuorisojärjestössä YEPP:ssä.

Lisätietoja:

Daniel Sazonov
Kokoomusnuorten puheenjohtaja
045 129 6812

Ota kantaa