Kokoomusnuoret: Kuntavaaleissa nähtiin nuorten kokoomuslaisten esiinmarssi

Tiedote

Tiedote 10.4.2017

Suurin kuntapuolue Kokoomus sai valtuustoryhmiinsä runsaasti nuoria. Esimerkiksi Helsingissä ja Espoossa Kokoomuksen valtuustoryhmät uudistuivat ryminällä, kun molemmissa kaupungeissa läpi pääsi jopa viisi nuorta ehdokasta.

”Näissä vaaleissa nähtiin nuorten kokoomuslaisten esiinmarssi, kun lukuisat nuoret tulivat valituksi valtuustoihin komeilla äänimäärillä. Odotan, että tulemme näkemään ison joukon nuoria kuntapolitiikan kovilla paikoilla, kuten kaupunginhallituksissa ja lautakuntien johdossa”, itsekin Helsingissä valtuustoon valittu Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov iloitsee.

Kokoomus asetti kaikista puolueista eniten alle 20-vuotiaita ehdokkaita. Panostus tähän ikäryhmään kannatti, sillä moni heistä meni läpi vaaleissa.

”Alle kaksikymppiset kokoomuslaiset tekivät loistavia tuloksia eri puolilla Suomea. Esimerkiksi Porvoossa 18-vuotias Nea Hjelt oli Kokoomuksen listan selkeä ykkönen”, Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov kehuu.
Kokoomusnuoret on työskennellyt nuorten ehdokkaiden valitsemisen puolesta, sillä nuoria päättäjiä on ollut aivan liian vähän.

”Kuntapolitiikka on pitkään ollut lähinnä iäkkäämmmän sukupolven käsissä. Nuorten näkökulma on jäänyt puuttumaan esimerkiksi koulutukseen, ympäristöasioihin ja liikenneratkaisuihin liittyvissä kysymyksissä. Näiden vaalien jälkeen nuorten ääni kuuluu valtuustoissa entistä vahvempana”, hehkuttaa Daniel Sazonov.

”Kokoomus on puolue, jossa nuoriin uskotaan ja meitä kannustetaan eteenpäin. Tämä näkyy nuorten hyvissä vaalituloksissa. Nuorten kokoomuslaisten erinomaiset vaalitulokset antavat hyvän pohjan maakuntavaaleihin ja eduskuntavaaleihin”, Sazonov toteaa.

Kokoomusnuorten liittojohto menestyi vaaleissa hyvin. Puheenjohtaja Daniel Sazonov, 24, valittiin Helsingin valtuuston nuorimmaksi jäseneksi. Espoolainen liittohallituksen jäsen Henrik Vuornos, 23, oli Suomen eniten ääniä kerännyt alle 25-vuotias kokoomuslainen 1165 äänellään. Useat muut liittohallituksen jäsenet tulivat valituiksi kotikuntiensa valtuutetuiksi ja varavaltuutetuiksi.

Lisätietoja:
Daniel Sazonov, 045-1296812

Ota kantaa