Kokoomusnuoret

Kokoomusnuorten linjapaperi vapaakaupasta hyväksyttiin EPP-nuorten kannaksi

Tiedote

Aloitteessa vaadittiin Euroopan kansanpuolueelta (EPP), Euroopan komissiolta sekä jäsenmailta toimia vastuullisen vapaakaupan puolesta ja protektionismia vastaan.
Kokoomuksen Nuorten Liiton aloite Euroopan kansanpuolueen nuorisojärjestön (YEPP) vapaakauppasopimuksia koskevaksi poliittiseksi linjaksi hyväksyttiin yksimielisesti järjestön valtuuston kokouksessa viikonloppuna Roeselaressa Belgiassa. Aloitteessa vaadittiin Euroopan komissiolta ripeitä toimia uusien kauppaneuvotteluiden avaamiseksi sekä emopuolue EPP:ltä vapaakauppamyönteisyyttä sekä protektionismista pidättäytymistä. Aloitteen pohjana toimivat Kokoomuksen Nuorten Liiton tavoiteohjelman linjaukset.

”Tässä ajassa, jossa perinteisesti vapaaseen, sääntöpohjaiseen kansainväliseen kauppaan uskovat toimijat vilkuilevattakaisin protektionismin tielle, oli mielestämme tärkeää muistuttaa sekä YEPP:iä että emopuolue EPP:tä, että eurooppalainen keskusta-oikeisto uskoo vastuulliseen vapaakauppaan ja torjuu säännönmukaisesti protektionismin. Yhdysvaltojen viimeaikainen kehitys ei saa toistua Euroopassa”, sanoo Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Reza Abdali.

Euroopan kansanpuolueen nuorisojärjestö YEPP on Euroopan suurin poliittinen nuorisojärjestö, jolla on yli miljoona jäsentä. Kokoomusnuorten esittämää vapaakauppalinjausta lähtivät ennen kokousta tukemaan muun muassa Ruotsin moderaattien nuorisojärjestö Moderat Ungdomsförbund ja Saksan kristillisdemokraattien nuorisojärjestö Junge Union.
”YEPP on Kokoomusnuorten tärkein kansainvälinen foorumi, jonka kautta pystymme vaikuttamaan epäsuorasti myös EPP-puolueen linjoihin. Sen merkitys korostuu nyt, kun eurovaalit lähestyvät, ” Abdali toteaa.

Lisätietoa

Reza Abdali
Varapuheenjohtaja
Kokoomuksen Nuorten Liitto
040 964 4444

Juho Mäki-Lohiluoma
Kansainvälisten asioiden sihteeri
Kokoomuksen Nuorten Liitto
041 546 0606