Kokoomusnuoret

Budjettiriihessä on laskettava työn verotusta

Tiedote

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Henrik Vuornos tukee Sinisten ehdotusta ansiotuloverotuksen keventämiseksi budjettiriihessä, mutta kritisoi samalla puolueen puheita valtiotalouden jakovarasta. Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo esitti tänään, että budjettiriihessä kevennettäisiin ansiotuloverotusta 200-300 miljoonalla eurolla.

”Työlinjalla jatkaminen on parasta lääkettä talouskasvun vahvistamiseen. Verotuksen painopisteen siirtäminen työn verotuksesta kulutuksen ja haittojen verotukseen on ollut koko matkan hallituksen linja – ja sitä on syytä jatkaa. Hallitus on jo tähän mennessä onnistunut kiitettävästi työn verotuksen keventämisessä, mutta työn verotus on edelleen liian kovaa”, sanoo Vuornos.

Sinisten Simon Elo puhui esityksensä yhteydessä jakovarasta, jota talouden kasvaessa on syntynyt. Kokoomusnuoret muistuttavat Simon Eloa siitä, että valtio velkaantuu yhä tänä vuonna 1,7 miljardia euroa. Kokoomusnuorten mukaan ansiotuloverotuksen keventäminen on tehtävissä myös lisäämättä julkista alijäämää.

”Niin kauan kun valtio velkaantuu, ei jakovaraa ole. Työn verotuksen keventäminen on kuitenkin mahdollista tehdä ilman, että valtiotalouden alijäämän kiinni kuromisesta tingitään. Kulutuksen tai haittaverojen kiristäminen sekä menoleikkaukset ovat hyviä keinoja työn verotuksen keventämisen rahoittamiseen. Hallituksen on vakavasti pohdittava myös näitä vaihtoehtoja”, sanoo Vuornos.

”Työn tekemisen pitää olla aina kannattavaa, ja siihen yksi parhaista keinoista on työn verotuksen keventäminen. Kannustamme lämpimästi hallitusta jatkamaan ansiotuloveron kevennyksiä syksyn budjettiriihessä”, jatkaa Vuornos.