Pohjanmaan Kokoomusnuoret: Vihreät anarkian äärellä

Kannanotto

Viime päivinä olemme saaneet seurata keskustelua pakkopalautuksista ja niihin liittyvistä ongelmista. Vihreiden lainsäädäntösihteerin toiminta pakkopalautettavan lennolla oli vastuutonta ja erittäin kyseenalaista.

Pohjanmaan Kokoomusnuoret tuomitsevat kaikenlaisen lainvastaisen toiminnan ja turvallisuuden vaarantamisen lakiemme eri osa-alueilla. Touko Aallon natsi-Saksa-vertaus pakkopalautuksiin liittyen oli oikeuslaitostamme halventava.

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) lausui hyvin tuomitessaan mielenilmaukset, jotka vaarantavat matkustajien turvallisuuden. Mykkäsen mukaan 80 prosenttia palautuksista viime vuoden puolella ei liittynyt turvapaikanhakuun vaan tehtyihin rikoksiin.

Pohjanmaan Kokoomusnuoret yhtyy Mykkäsen mielipiteisiin siinä, että nykyistä linjaa pakkopalautuksista jatketaan ja että vapaa länsimainen kansalaisyhteiskunta ei voi perustua anarkismin kaltaisiin toimiin, vaan sivistyneeseen ja vastuulliseen vuoropuheluun.

Matkustajahenkilökunnan ohjeiden noudattamatta jättäminen vaarantaa kaikkien turvallisuuden lennolla ja tämä on asia, jota ei pidä missään nimessä hyväksyä. Keskustelu pakkopalautuksista monien opposition edustajien toimesta on populistista ja faktoihin perustumatonta. Jopa SDP:n kansanedustaja Antti Lindtman peräänkuulutti, että lainsäätäjien on puolustettava lakien noudattamista ja demokraattisten vaikutustapojen käyttämistä. Muunlainen toiminta voisi pahimmillaan antaa jalansijaa myös erilaisille ääriliikkeille.

Lisätietoja:

Hirsimäki Riku

Hirsimäki Riku

rikuhir@gmail.com

040 752 9105