Kokoomusnuoret hakee vahvaa edustusta Varsinais-Suomen Kokoomuksen johtoon

Tiedote

Varsinais-Suomen Kokoomusnuoret asettuu puheenjohtajansa Roosa Kestin taakse Varsinais-Suomen Kokoomuksen varapuheenjohtajakilvassa. Myös Auranmaan Kokoomusnuorten puheenjohtaja Katri Laaksonen saa nuorten tuen Varsinais-Suomen kokoomuksen piirihallitukseen.

Varsinais-Suomen Kokoomuksen piirihallitukseen on ollut syksyn aikana kaikille jäsenille avoin haku, ja hakemusten pohjalta piirihallitusta valmisteleva työryhmä on koonnut oman esityksensä Varsinais-Suomen Kokoomuksen piirihallituksen kokoonpanoksi.

“Toivon, että työryhmän esityksessä on sellaisia ihmisiä, jotka ovat valmiita tekemään töitä maakuntamme ja aatteemme eteen. Tittelit ja se, kuinka monessa hallituksessa istut, eivät saisi ratkaista”, Roosa Kesti sanoo.

Kesti on aloittanut taipaleensa Ruskon Kokoomuksessa vuonna 2013. Nykyisin Turussa asuva Kesti, 22, on toiminut Varsinais-Suomen Kokoomusnuorten puheenjohtajana vuoden 2019 ja on valittu yhdistyksen syyskokouksessa yksimielisesti puheenjohtajaksi myös vuodelle 2020. Viime kevään eduskuntavaalien alla hän oli aktiivisesti mukana usean ehdokkaan vaalitiimissä. Kestillä on suunnitelmissa hakeutua ehdolle vuoden 2021 kuntavaaleihin.

Kuluvana vuonna Varsinais-Suomen Kokoomuksen varapuheenjohtajana toiminut Kesti hakee jatkokaudelle vuodelle 2020. “Työ Varsinais-Suomen Kokoomuksen varapuheenjohtajana on ollut merkityksellistä, mutta tottakai ensimmäinen vuosi on mennyt aluksi mm. toimintatapoihin ja -kulttuuriin perehtyessä”, Kesti sanoo. “Vuoden toimikausi on todella lyhyt, ja varsinkin näin kuntavaalien lähestyessä tarvitaan ylikautista pitkän tähtäimen työtä.”

Viime vuoden piirikokouksessa Kesti sai äänikuningattarena jäsenistöltä vahvan mandaatin toimia varapuheenjohtajana.

Puheenjohtajansa lisäksi Varsinais-Suomen Kokoomusnuoret esittää piirihallitukseen Katri Laaksosta. Laaksonen, 23, on kotoisin Marttilasta. Laaksonen opiskelee viidettä vuotta vakuutus- ja finanssimatematiikkaa Turun Yliopistossa, ja toimii Auranmaan Kokoomusnuorissa puheenjohtajana. Laaksonen oli syksyllä 2019 ehdolla Turun Yliopiston Ylioppilaskunnan edustajistovaaleissa.

”Omaan vahvaa maaseudun tuntemusta ja haluan kehittää maaseudun ja kaupunkien yhteistyötä vastakkainasettelun sijaan Varsinais-Suomen Kokoomuspiirin alueella”, sanoo Laaksonen.

Varsinais-Suomen Kokoomusnuoret näkee tärkeänä hyvien suhteiden ylläpitämisen nuorten ja puolueen piirien välillä. Nuorissa on voimaa, oli kyse sitten ideoista, uusista ajatusmalleista tai vaalimökillä päivystämisestä.

Varsinais-Suomen Kokoomusnuoret on huolissaan myös nousevasta keski-iästä. Nuoren saa houkuteltua kiinnostumaan politiikasta ja puolueessa toimimisesta, jos porukassa on mukana hänen ikäisiä, aktiivisia ja positiivisia ihmisiä. Varsinais-Suomen Kokoomus tarvitsee nuoria aktiiveja, joista voidaan kasvattaa seuraavina vuosina teräviä, fiksuja, sanavalmiita ja suurisydämisiä poliitikkoja. Siksi Varsinais-Suomen Kokoomuksen puheenjohtajistoon ja piirihallitukseen pitää valita nuoria, nuorten tukemia innokkaita ja positiivisia tiimipelaaja!

Varsinais-Suomen Kokoomuksen piirikokous järjestetään Raisiossa, Suomen suurimmassa risteyksessä, 4.12. Työryhmän esitystä ei ole vielä julkaistu.