Turun Kokoomuksen Nuoret

Turun Kokoomuksen Nuoret tuo leijonat Zoolandiaan

Tiedote

Hankkeella yhdistyksen on tarkoitus tukea paikallisia yrittäjiä sekä osoittaa kannatuksensa perinteiselle leijonalogolleen. Leijonaa päästään ihailemaan Liedon Zoolandiassa ensimmäisen kerran elokuussa 2020, kun Turun Kokoomuksen Nuoret järjestää jokavuotisen piknik-tapahtumansa. Lauma asettuu Lietoon tämän hetken tiedon mukaan vuoden 2021 loppuun asti.

Leijona on laumaeläin ja jo nyt on tiedossa, että niitä on tarkoitus kuljettaa Zoolandiaan useampia. Tarkkaa määrää Turun Kokoomuksen Nuorten puheenjohtaja Aino Kovalainen ei osaa vielä sanoa, ja kertoo luottavansa tässä ammattihoitajien mielipiteisiin. Leijonalauma tullaan sijoittamaan todennäköisesti Fanni-norsulta jääneisiin tyhjiin hoitotiloihin. Hoitajille tarjotaan majoitus Zoolandian tarjoomasta, mutta heidän palkkansa kuuluu vuokrahintaan.

”Kokoonnumme joka kesä piknikille Kupittaanpuistoon, ja mietimme vastikään hallituksen kanssa erilaisia sisältövaihtoehtoja tapahtumaan. Koronaviruksen vuoksi monia tapahtumia on jouduttu perumaan ja rahaa on käytettävissä aiempaa löyhemmin. Päätimme siirtää tapahtuman elokuulle Zoolandiaan, sillä siellä on paljon vaihtoehtoja yhteiselle tekemiselle. Tämä leijona-asia oli ensin vain yhden jäsenen logoturhautumisesta lähtenyt hullu idea, mutta keskusteltuamme eläintarhojen edustajien kanssa saimme heiltä positiivista palautetta”, Kovalainen kertoo.

Kovalaisen mukaan leijonia on tarkoitus hyödyntää myös kuntavaaleissa tunnuseläimenä. Lisäksi paikallisyhdistys tarjoaa lapsiperheille mahdollisuutta viettää päivä Liedon eläintarhassa.

Varsinais-Suomen Kokoomusnuorten Instagram-tilillä julkaistiin aiemmin päivällä kuva, jonka mukaan varsinainen vuokraaja on Varsinais-Suomen piiri, ei Turun paikallisyhdistys. Piirijärjestö kuitenkin sanoutuu irti hankkeesta. Asiasta keskusteltiin piirihallituksen eilisessä kokouksessa, ja kokous saatiin loppuun vasta aamuyöstä pitkien keskustelujen jälkeen. Äänestys päättyi lopulta äänin 6-6 puheenjohtajan äänen ratkaistessa, ettei hankkeeseen lähdetä mukaan. Eriävän mielipiteen jättivät kaikki kuusi hankkeeseen ryhtymisen puolesta äänestäneet.

”Minulla ei ole asiaan muuta kommentoitavaa kuin, että emme todellakaan ole mitään leijonia vuokraamassa. Olen yrittänyt luoda toimivaa keskusteluyhteyttä paikallisyhdistyksen johtoon, mutta se näyttää olevan yksipuolinen tavoite. Mielestäni eläimiä ei tulisi käyttää politikoinnin välineenä”, toteaa Varsinais-Suomen Kokoomusnuorten puheenjohtaja Roosa Kesti.

Lisätiedot:

Aino Kovalainen
044-9755261
aino.kovalainen@hotmail.com

Roosa Kesti
040-9695959
roosa@roosakesti.fi